Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Ηράκλειο Κρήτης – Εκκενώθηκε κατάληψη μετά από 21 χρόνια

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Ηράκλειο Κρήτης – Εκκενώθηκε κατάληψη μετά από 21 χρόνια

Συνελήφθησαν δέκα άτομα και κατασχέθηκαν ρόπαλα, τσεκούρια, ναρκωτικά και δελτία ταυτότητας που δεν ανήκαν στους συλληφθέντες

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο του Ηρακλείου στο κτίριο του Ευαγγελισμού.

Aστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Τ.Ε.Κ.Α.Μ.) Κρήτης απέκλεισαν τα ξημερώματα τις οδούς Λόρδου Βύρωνος και Θεοτοκοπούλου στο κέντρο του Ηρακλείου για την εκκένωση του υπό κατάληψη κτιρίου του Ευαγγελισμού. Κατά την έφοδο των αστυνομικών δυνάμεων εντοπίστηκαν στο κτίριο 10 άτομα, που συνελήφθησαν, χωρίς να προβάλλουν αντίσταση.

Το πρώτο μέρος της επιχείρησης, αυτό της εκκένωσης του κτιρίου, ολοκληρώθηκε. Το κτίριο σφραγίστηκε και φυλάσσεται από αστυνομική δύναμη. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου. Στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29 ρόπαλα, τσεκούρι, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, δελτία ταυτότητας που δεν ανήκουν στους συλληφθέντες, μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κιβώτια με πέτρες και υλικά κατασκευής αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.