Κακοκαιρίες Elias και Daniel: Στον Βόλο έριξε όση βροχή πέφτει στην Αθήνα σε 2,5 χρόνια

Κακοκαιρίες Elias και Daniel: Στον Βόλο έριξε όση βροχή πέφτει στην Αθήνα σε 2,5 χρόνια

Καταγράφηκαν 307 τόνοι νερού ανά στρέμμα σε ένα 24ωρο στις χθεσινές καταιγίδες

Χτυπήθηκε πάλι ο Βόλος από την κακοκαιρία Elias, καθώς ήταν τεράστιος  ο όγκος βροχής που έπεσε. Τα στοιχεία που συγκεντρώνουν οι ειδικοί δείχνουν ότι είναι σαν να δημιουργείται μια νέα στατιστική, καθώς το σπάνιο γίνεται πιθανότερο και το ακραίο γίνεται σιγά σιγά ο μέσος όρος.

Στην κακοκαιρία Daniel καταγράφηκαν 451 τόνοι νερού ανά στρέμμα μέσα σε ένα 24ωρο. Λίγο λιγότερους, δηλαδή 307 τόνους νερό ανά στρέμμα σε ένα 24ωρο, καταγράφηκαν στην κακοκαιρία Elias, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Τι σημαίνουν όμως αυτοί οι αριθμοί στην πράξη; Τον φετινό Σεπτέμβριο στο Βόλο έβρεξε 100 φορές πάνω από το κανονικό. Έβρεξε όσο βρέχει στην Αθήνα σε δυόμιση χρόνια!

Και μπορεί αυτή η κακοκαιρία να τελείωσε αλλά από αύριο, Παρασκευή ο άστατος καιρός θα επιστρέψει με βροχές. Προσοχή και πάλι θα πρέπει να επιδείξει η ανατολική Θεσσαλία και η ανατολική Στερεά, ενώ τοπικά στο Αιγαίο θα υπάρξουν κάποια φαινόμενα όχι με ιδιαίτερες εντάσεις.

Ίσως ξανά βρέξει όμως για λίγο και στην Εύβοια και στη Μαγνησία. Από το μεσημέρι αναμένονται μπόρες και σε όλο τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας. Λιγότερα φαινόμενα θα υπάρξουν το Σάββατο, ενώ καλύτερη θα είναι η Κυριακή.