Καταστροφή στο γηροκομείο Βόλου: Κατέρρευσε τμήμα της παλιάς πτέρυγας από την κακοκαιρία

Καταστροφή στο γηροκομείο Βόλου: Κατέρρευσε τμήμα της παλιάς πτέρυγας από την κακοκαιρία

«Φοβηθήκαμε πάρα πολύ και από νωρίς αποφασίσαμε να μεταφέρουμε τους ηλικιωμένους μας»

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από το γηροκομείο Βόλου. «Ήταν το λιγότερο δυνατό αυτό που συνέβη» ανέφερε η διευθύντριά του, Κωνσταντίνα Δημητρίου, και σημείωσε πως «εκείνη η ημέρα ήταν μια μέρα πάρα πολύ δύσκολη.

Η καταρρακτώδης βροχή ήταν συνεχόμενη. Εμείς παρακολουθούσαμε συνέχεια τις εξελίξεις, για τη στάθμη του νερού εδώ, φοβηθήκαμε πάρα πολύ και από νωρίς αποφασίσαμε να μεταφέρουμε τους ηλικιωμένους μας από όλο τον χώρο εδώ, γιατί φοβόμασταν αρχικά να μην πλημμυρίσουν οι χώροι μας. Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα καταρρεύσει ολόκληρο το κτίριο».

«Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς. Ήταν όλοι οι παππούδες μας ασφαλείς σε άλλους χώρους του γηροκομείου μας» πρόσθεσε, σύμφωνα με την εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, μεταξύ άλλων ενώ σημείωσε πως υπό τον φόβο να μην καταρρεύσει και το υπόλοιπο κτίριο, το κεντρικό κτίριο του ιδρύματος πήραν την απόφαση να κάνουν μερική εκκένωση.

Σημειώνεται πως κάποιοι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Περιφέρειας σε μια άλλη δομή ενώ μερικοί μεταφέρθηκαν και στο νοσοκομείο. Τώρα ευτυχώς είναι όλα καλά, εφόσον επιβεβαιώθηκε ότι ήταν όλα καλά εκεί ήταν όλοι ασφαλείς, εδώ επέστρεψαν όλοι όσοι είχαν μεταφερθεί.