Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 36χρονου Αντώνη που πνίγηκε στον Πειραιά – «Έζησε αθόρυβα αλλά έφυγε εκκωφαντικά»

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 36χρονου Αντώνη που πνίγηκε στον Πειραιά – «Έζησε αθόρυβα αλλά έφυγε εκκωφαντικά»

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το χαμόγελό σου»

Με δάκρυα στα μάτια και ένα μεγάλο «γιατί» αποχαιρέτησαν φίλοι και συγγενείς τον 36χρονο Αντώνη την Παρασκευή (8/9).

«Έζησε αθόρυβα αλλά έφυγε εκκωφαντικά» είπε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός για τον άτυχο άνδρα που πήγε να ανέβει στο πλοίο Blue Horizon, απωθήθηκε από μέλη του πληρώματος, έπεσε στο λιμάνι και πνίγηκε.

Στον επικήδειο που εκφώνησε ο Αντώνης Ζερβός έκανε λόγο για όλα τα τεράστια προβλήματα της κοινωνίας που ανέδειξε ο θάνατος του 36χρονου.

«Ο Αντώνης έζησε αθόρυβα αλλά έφυγε εκκωφαντικά. Βάζοντας στο τραπέζι με μιας όλα τα ζητήματα που έχει η σημερινή κοινωνία» είπε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, όπως μεταδίδει το cretapost.gr και συνέχισε: «Πρώτα απ’ όλα την απουσία ανθρώπων γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι ήταν άνθρωπος αυτός που τον έσπρωξε και τον έσπρωχνε για να πνιγεί γιατί ήξερε ότι εκεί που θα κατέληγε ούτε ο καλύτερος κολυμβητής δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα απόνερα της προπέλας αυτού του τεράστιου πλοίου».

«Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Ο καπετάνιος έβλεπε αλλά έφυγε. Εδώ κάποιες φορές άνθρωπος στη θάλασσα, σταματούν οι μηχανές και ψάχνουν. Εδώ ούτε σωσίβιο δεν πετάχτηκε. Η ανεπάρκεια, η αδυναμία των λιμενικών αρχών να ελέγχουν τον χώρο του μεγάλου λιμανιού; Κι αυτό είναι παρόν» δήλωσε.

«Θα προσευχόμαστε πάντα για τον αδερφό μας»

Νωρίτερα ο Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος που ιερούργησε στην κηδεία του 36χρονου Αντώνη μίλησε για την προσωπικότητα και το ήθος του εκλιπόντος.

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το δικό του χαμόγελο, την καλοσύνη και την αγάπη που είχε για τον κόσμο και τα παιδιά. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ πόσο προστάτευε τους νέους ανθρώπους προειδοποιώντας τους και λέγοντας στους γονείς του να προσέξουν κάποια πράγματα. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι αυτός ο άνθρωπος βοήθησε όποιον είχε ανάγκη χωρίς να έχει τόσες δυνατότητες.

Από τη θέση αυτή, ως εκκλησία, θα προσευχόμαστε πάντα για τον αδερφό μας που αναχωρεί σήμερα στην αρχή του νέου εκκλησιαστικού έτους και τον προπέμπουμε στην αιωνιότητα κατά την ημέρα που εορτάζουμε την πρώτη μεγάλη θεομητορική εορτή, την εορτή της γεννήσεως της Παναγίας και αυτή τη χαρά που προσέφερε η μητέρα του Κυρίου μας σε όλους μας, να γεμίσει και τις καρδιές των αδερφών, των συγγενών, των φίλων και όλων για την απώλεια του δικού μας Αντωνίου. Ας είναι αιωνία η μνήμη του».