Κραυγή απελπισίας από τους κατοίκους στον Παλαμά Καρδίτσας: «Ελάτε να μας δώσετε νερό και φαγητό, δεν ζητάμε κάτι άλλο»

Κραυγή απελπισίας από τους κατοίκους στον Παλαμά Καρδίτσας: «Ελάτε να μας δώσετε νερό και φαγητό, δεν ζητάμε κάτι άλλο»

«Σπίτια και αποθήκες έχουν πέσει, οι άνθρωποι δεν έχουν φάρμακα»

Την απελπισία τους δεν μπορούν να κρύψουν οι κάτοικοι του Παλαμά Καρδίτσας που απευθύνουν έκκληση για νερό και φαγητό.

Η κακοκαιρία Daniel βούλιαξε τα πάντα στο πέρασμά της και τους ανέβασε στις σκεπές των σπιτιών που παραμένουν υπομονετικά να τους σώσει κάποιος.

Πολλοί ήταν εκείνοι οι πολίτες που ρίχτηκαν στη μάχη της διάσωσης, επιστρατεύοντας βάρκες και φουσκωτά προκειμένου να προσεγγίσουν τους εγκλωβισμένους που βρίσκονταν στα σπίτια τους και πάλευαν με το νερό.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Κώστας Χατζής, κάτοικος του χωριού, είχαν απευθύνει έκκληση νωρίς το πρωί της Πέμπτης, με τις δυνάμεις να καταφέρνουν να προσεγγίζουν την περιοχή γύρω στις 22:00 το βράδυ.

«Μετά από πόσα τηλεφωνήματα, πόσες εκκλήσεις στα κανάλια και στα social media, έφτασαν μετά από 16 ώρες. Νερό και φαγητό δεν έφερε κανένας ακόμας. Σπίτια και αποθήκες έχουν πέσει, οι άνθρωποι δεν έχουν φάρμακα» δήλωσε.

Ο κος Χατζής θα επιχειρήσει να εγκαταλείψει το σημείο που βρίσκεται και να πάρει μία βάρκα, ώστε να μεταφέρει φαγητό στους ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι.

Ακόμη, έκανε έκκληση στους διασώστες να μοιράσουν πόσιμο νερό, διότι η κατάσταση για τους κατοίκους του Παλαμά είναι απελπιστική.

«Ελάτε να μας δώσετε νερό και φαγητό, δεν ζητάμε κάτι άλλο», είπε.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος οι διασώστες του ανέφεραν ότι προτεραιότητά τους ήταν να σώσουν ανθρώπινες ζωές, ενώ η παροχή νερού και φαγητού ερχόταν σε δεύτερη μοίρα.