Κακοκαιρία Daniel: Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στον Βόλο – Πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα

Κακοκαιρία Daniel: Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στον Βόλο – Πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα

Έντονα ήταν τα φαινόμενα και στα νησιά, κυρίως σε Σκόπελο και Αλόννησο

Ο Βόλος δοκιμάζεται από την κακοκαιρία Daniel με εγκλωβισμένους οδηγούς και πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Όπως έγινε γνωστό, εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel όλες οι δημόσιες υπηρεσίες του Βόλου θα παραμείνουν κλειστές.

Ειδικότερα, προβλήματα καταγράφονται αυτή την ώρα σε Μαγνησία και Βόλο. Στο Βόλο φρεάτια έχουν σπάσει με αποτέλεσμα οι δρόμοι να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Επίσης, έχει σταματήσει η κίνηση στον περιφερειακό καθώς αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στο ύψος του Πανθεσσαλικού. Το νερό κάλυψε τον δρόμο ενώ κλήθηκε η Πυροσβεστική για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των οδηγών, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

 

Η αμαξοστοιχία 11573 αναμένει στο Βόλο για έλεγχο γραμμής από ΟΣΕ, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων. Καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις.

Κρίσιμες είναι οι ώρες και για το Νοσοκομείο του Βόλου καθώς νερό έχει εισχωρήσει στο μηχανοστάσιο. Η Πυροσβεστική έχει δώσει το βάρος της στο Νοσοκομείο ώστε να μην σημειωθεί βραχυκύκλωμα στο ηλεκτομηχανολογικό σύστημα. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στη διασταύρωση Παπαδιαμάντη με Παγασων καθώς έχει δημιουργηθεί λίμνη και με δυσκολία διέρχεται αυτοκίνητο.

Στο δήμο Νοτίου Πηλίου, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν πέσει και κολώνες της ΔΕΗ και δεν έχει ρεύμα η Μηλίνα εδώ και πολλές ώρες, έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα από τα νερά, ενώ το αγροτικό δίκτυο έχει καταστραφεί.

Τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν όλη την ημέρα. Στο μεταξύ έχει σπάσει ο επαρχιακός δρόμος που οδηγεί προς Αγριά καθώς έσπασε στο ρέμα στην Παιδόπολη.

 

Με ανακοίνωση της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καλούνται οι Διευθυντές, οι εκπαιδευτικοί και διοικητικοί της ΔΔΕ Μαγνησίας, να αποφύγουν οποιαδήποτε μετακίνηση προς τις σχολικές τους μονάδες μέχρι την εξομάλυνση των καιρικών συνθηκών για λόγους αποφυγής εξαιρετικά επικίνδυνων γι’ αυτούς καταστάσεων. Οι προγραμματισμένες για σήμερα εξετάσεις να αναβληθούν για τις επόμενες μέρες. Οι προγραμματισμένες εργασίες να υλοποιηθούν με μεθόδους τηλεργασίας ή να αναβληθουν για τις επόμενες μέρες.

Καλούνται οι διευθυντές, με τα ψηφιακά συστήματα που διαθέτουν, να ενημερώσουν τη σχολική κοινότητα του Σχολείου τους (εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς) για τυχόν αναβολές και κυρίως για την αποφυγή μετακινήσεων λόγω επικινδυνότητας. Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες, για την εξυπηρέτησή τους, να προέρχονται στα Σχολεία μετά την εξομάλυνση των καιρικών συνθηκών.

Έντονα ήταν τα φαινόμενα και στα νησιά, κυρίως σε Σκόπελο και Αλόννησο, όπου μεταξύ άλλων είχαν συνεχώς διακοπές ρεύματος.