Φωτιά στην Πάρνηθα: Μεγάλη αναζωπύρωση κοντά στο Φρούριο της Φυλής

Φωτιά στην Πάρνηθα: Μεγάλη αναζωπύρωση κοντά στο Φρούριο της Φυλής

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Παναγιάς Ντάρδιζας από τη συμβολή με την οδό Αγίου Διονυσίου

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι στην Πάρνηθα κοντά στο Φρούριο της Φυλής στη βορειοδυτική πλαγιά της Πάρνηθας.

Λόγω της φωτιάς που σοβεί στην περιοχή των Αχαρνών, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Παναγιάς Ντάρδιζας από τη συμβολή με την οδό Αγίου Διονυσίου. Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός είχε αναφέρει νωρίτερα ότι οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα επικεντρωθούν σήμερα στη δυτική πλευρά στο φρούριο της Φυλής, όπου υπάρχει ένα μικρό ενεργό μέτωπο.

Μάχη με τις διάσπαρτες εστίες και τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές και στα άλλα μέτωπα των πυρκαγιών. Στη Βοιωτία, δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο ενώ οι φλόγες δεν πέρασαν την κορυφογραμμή του Ελικώνα ωστόσο έχουν καεί χιλιάδες στέμματα με ελιές. Σε Έβρο και Ροδόπη, αναζωπυρώσεις σημειώνονται στη Δαδιά, στην Αισύνη και στο Σουφλί. Τις τελευταίες ώρες σημειώθηκαν σποραδικές βροχοπτώσεις στον Έβρο.

Στο Δάσος της Δαδιάς, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά έχει περάσει από μία έκταση 130.000 στρεμμάτων. Υπό έλεγχο έχουν τεθεί το μέτωπα στα Κασσσιτερά, στο δήμο Μαρωνείας-Σαπών, στα όρια με τον νομό Έβρου, στη Γρατινή του δήμου Κομοτηνής και στην περιοχή της Κερασιάς, στο Παπίκιο Όρος.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι δημοτικές κοινότητες Γρατινής, Στυλαρίου και Σιδηράδων του δήμου Κομοτηνής για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την πυρκαγιά της 21ης Αυγούστου.

Σε εξέλιξη είναι μία νέα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ, σε δύσβατη χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Μεσόβουνο στην Πτολεμαΐδα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 26 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα και ένα όχημα.