Δολοφονία 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ: Την Παρασκευή ξεκινούν οι απολογίες των χούλιγκανς για την άγρια επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια

Δολοφονία 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ: Την Παρασκευή ξεκινούν οι απολογίες των χούλιγκανς για την άγρια επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια

Οι αρχές αναζητούν κάθε στοιχείο που θα οδηγήσει στην ταυτοποίηση του δολοφόνου

Σε εξέλιξη βρίσκεται  η ανακριτική διαδικασία για τους 105 συλληφθέντες της αιματηρής εφόδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά την οποία δολοφονήθηκε ο 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ, Μιχάλης Κατσούρης.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα, μεταξύ των οποίων ανθρωποκτονία από πρόθεση και επτά πλημμελήματα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι απολογίες τους, κατά ομάδες, θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 11 Αυγούστου στις 12:00 και θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Κυριακής 13 Αυγούστου.

Οι αρχές αναζητούν κάθε στοιχείο που θα οδηγήσει στην ταυτοποίηση του δολοφόνου του 29χρονου Μιχάλη, «χτενίζοντας» την περιοχή των αιματηρών επεισοδίων για συλλογή οπτικο-ακουστικού υλικού.

Ήδη, έχουν συλλέξει από το σημείο του εγκλήματος αντικείμενα που είχαν πάνω τους αίμα, μεταξύ των οποίων κοντάρια, καδρόνια, σουγιάδες, φωτοβολίδες και άλλα φονικά αντικείμενα.

Λάθη και παραλείψεις

Εν τω μεταξύ, μέρα με τη μέρα, έρχονται στο φως τα σοβαρά λάθη και οι παραλείψεις των αρχών στον τρόπο αντιμετώπισης των Κροατών χούλιγκαν και των Ελλήνων συνεργών τους που οδήγησαν στην επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη.

Αποκαλυπτικά έγγραφα επιβεβαιώνουν ότι η Αστυνομία γνώριζε από πριν για την είσοδό των Κροατών χούλιγκαν στην Ελλάδα, ενώ στην έκθεση του Τμήματος Αθλητικής Βίας γινόταν ειδική αναφορά στο αδίστακτο προφίλ τους.

Τα έγγραφα ενημέρωναν, ακόμη, για τον τρόπο δράσης τους, τους πιθανούς στόχους στην Ελλάδα, καθώς και για τα σημεία όπου θα διέμεναν. Η αστυνομία φαίνεται μάλιστα να τους είχε θέσει υπό «διακριτική επιτήρηση» αλλά τους έχασε μόλις μπήκαν στην Αθήνα.