Φονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Σιγή ιχθύος» τηρούν οι συλληφθέντες χούλιγκανς – «Δολοφόνοι, φασίστες» φώναζε ο κόσμος έξω από την Ευελπίδων

Φονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Σιγή ιχθύος» τηρούν οι συλληφθέντες χούλιγκανς – «Δολοφόνοι, φασίστες» φώναζε ο κόσμος έξω από την Ευελπίδων

Οι περισσότεροι είναι σεσημασμένοι και «μαθημένοι»

Την πόρτα του εισαγγελέα πέρασαν οι συλληφθέντες Κροάτες χούλιγκανς της φονικής επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά την οποία δολοφονήθηκε ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ, Μιχάλης Κατσούρης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την αστυνομία, όλοι τους τηρούν σιγή ιχθύος, καθώς οι περισσότεροι είναι σεσημασμένοι και έχουν βρεθεί αρκετές φορές ενώπιον των αρχών για τη βίαιη δράση τους.

Οι «μαθημένοι» χούλιγκανς αρνούνται οποιαδήποτε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές και σύμφωνα με εκτιμήσεις φέρονται να περιμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, ώστε να διαπιστώσουν εάν και ποιος θα ταυτοποιηθεί για τη δολοφονία του 29χρονου.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ώρες υπήρξαν και πληροφορίες για το ενδεχόμενο ο δράστης να μην είναι Κροάτης αλλά ένας εκ των Ελλήνων συνεργώνΥπενθυμίζεται πως τόσο η ελληνική αστυνομία, όσο και μαρτυρίες και ντοκουμέντα από την επίθεση, επιβεβαιώνουν πως μαζί με τους Κροάτες ήταν και Έλληνες χούλιγκανς. Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας έκανε λόγο για «συνεννόηση με οπαδούς του Παναθηναϊκού». Εξάλλου είναι γνωστές οι φιλικές σχέσεις των οργανωμένων οπαδών των δύο ομάδων.

Οι έρευνες στρέφονται προς όλες τις κατευθύνσεις και οι αρχές προχωρούν σε λήψη γενετικού υλικού από όλους τους συλληφθέντες, καθώς αυτό μπορεί να τους οδηγήσει στην ταυτότητα του δράστη. Παράλληλα η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και τις προσαγωγές Κροατών στην Ελλάδα, αναζητώντας πρόσωπα που πιθανόν να κατάφεραν να διαφύγουν. 

Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις τουλάχιστον 50 άτομα πιθανόν να διαφεύγουν μέχρι στιγμής και για τον σκοπό αυτό οι έλεγχοι είναι εξονυχιστικοί σε σύνορα και εθνικές οδούς.

Το πρωί της Τετάρτης, από την αστυνομική διεύθυνση Θεσπρωτίας ανακοινώθηκε η σύλληψη ακόμη πέντε Κροατών, καθώς διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους στην επίθεση. Οι εν λόγω Κροάτες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ετοιμάζονταν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους μέσω της Ιταλίας.

Κόσμος που είχε συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια αποδοκίμασε τους συλληφθέντες την ώρα που έφταναν στον εισαγγελέα, φωνάζοντας «δολοφόνοι», «φασίστες» κ.α.