Δολοφονία 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ: Εξετάζεται το ενδεχόμενο ο δράστης να είναι Έλληνας και όχι Κροάτης

Δολοφονία 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ: Εξετάζεται το ενδεχόμενο ο δράστης να είναι Έλληνας και όχι Κροάτης

Οι αρχές προχωρούν σε λήψη γενετικού υλικού από όλους τους συλληφθέντες - Θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του δολοφόνου του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη.

Ο οπαδός της ΑΕΚ έπεσε νεκρός από μαχαίρι κατά την έφοδο των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και των «Ελλήνων συνεργών» τους στην πλατεία έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών αλλά και την έγκαιρη πληροφόρηση των ελληνικών αρχών για τις κινήσεις του τάγματος εφόδου, οι οπαδοί της Ντιναμό – γνωστοί για τις αγριότητες και τις νεοναζιστικές τάσεις – κατάφεραν να διασχίσουν ολόκληρη την Ελλάδα, ταξιδεύοντας περίπου 1.500 χλμ χωρίς κανείς να τους σταματήσει.

Το πρωτοφανές φιάσκο της ελληνικής αστυνομίας, το οποίο παραδέχτηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου προχωρώντας και στο «ξήλωμα» ανώτερων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, ολοκληρώθηκε με τη φονική έφοδο του οπαδικού τάγματος στη Νέα Φιλαδέλφεια τη νύχτα της Δευτέρας, ενώ στην πλατεία βρίσκονταν απλός κόσμος, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως ο δράστης ενδεχομένως να βρισκόταν μεταξύ των πρώτων δεκάδων Κροατών συλληφθέντων, ωστόσο νεότερες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές υπογραμμίζουν πως η εθνικότητα του δολοφόνου δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί και ενδεχομένως να μην είναι Κροάτης αλλά Έλληνας.

Οι έρευνες στρέφονται προς όλες τις κατευθύνσεις και οι αρχές προχωρούν σε λήψη γενετικού υλικού από όλους τους συλληφθέντες, καθώς αυτό μπορεί να τους οδηγήσει στην ταυτότητα του δράστη. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα ενώ η αστυνομία συνεχίζει τους ελέγχους και τις προσαγωγές Κροατών στην Ελλάδα, αναζητώντας πρόσωπα που πιθανόν να κατάφεραν να διαφύγουν.

Το πρωί της Τετάρτης, από την αστυνομική διεύθυνση Θεσπρωτίας ανακοινώθηκε η προσαγωγή ακόμη πέντε Κροατών, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις, καθώς διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους στην επίθεση. Οι εν λόγω Κροάτες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ετοιμάζονταν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους μέσω της Ιταλίας.

Υπενθυμίζεται πως τόσο η ελληνική αστυνομία, όσο και μαρτυρίες και ντοκουμέντα από την επίθεση, επιβεβαιώνουν πως μαζί με τους Κροάτες ήταν και Έλληνες χούλιγκαν. Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας έκανε λόγο για «συνεννόηση με οπαδούς του Παναθηναϊκού». Εξάλλου είναι γνωστές οι φιλικές σχέσεις των οργανωμένων οπαδών των δύο ομάδων.

Το ενδεχόμενο ο δολοφόνος να μην Κροάτης αλλά Έλληνας προβάλλουν και πολλά κροατικά μέσα ενημέρωσης. Ο δημοσιογράφος Marko Šepat σε ρεπορτάζ από την Αθήνα για το κροατικό δίκτυο Dnevnik Nova TV ισχυρίζεται πως τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΕΛΑΣ από το σημείο της δολοφονίας ενισχύεται το σενάριο του Έλληνα δολοφόνου.