Αιματηρή επίθεση από Κροάτες χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια: Συναγερμός στις Αρχές για παρουσία οπαδών από τουλάχιστον τρεις διαφορετικές χώρες

Αιματηρή επίθεση από Κροάτες χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια: Συναγερμός στις Αρχές για παρουσία οπαδών από τουλάχιστον τρεις διαφορετικές χώρες

Ανησυχία πως θερμόαιμοι οπαδοί ίσως επιχειρήσουν να «εκδικηθούν» για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ

Σε κατάσταση συναγερμού –αν και χρειάστηκε να προηγηθεί η δολοφονία ενός 29χρονου – έχουν τεθεί οι αστυνομικές δυνάμεις στο λεκανοπέδιο της Αττικής, λόγο (και) της παρουσίας οργανωμένων οπαδών από τουλάχιστον τρεις διαφορετικές χώρες.

Ειδικά για τη σημερινή (Τετάρτη 9/8) ποδοσφαιρική αναμέτρηση, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Μαρσέιγ, για τον Γ’ προκριματικό γύρο του Champions League έχει εκπονηθεί ειδικός επιχειρησιακός σχεδιασμός.

Αυτό καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία πως θερμόαιμοι οπαδοί ίσως επιχειρήσουν να «εκδικηθούν» για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο πληροφοριακό δελτίο της Ασφάλειας Αττικής, υπάρχουν αναφορές ότι στη χώρα μας βρίσκονται εκτός από οπαδούς της γαλλικής ομάδας (σ.σ. οι χούλιγκαν της Μαρσέιγ είναι… φημισμένοι για τα κατορθώματα τους) και υποστηρικτές της γερμανικής Σεντ Πάουλι και της ιταλικής Λιβόρνο που είναι αδελφοποιημένοι με αυτούς των «κιτρινόμαυρων».

Μάλιστα, με έγγραφο που το βράδυ της Τρίτης (8/8) κοινοποιήθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στη ΓΑΔΑ, επισημαίνεται «το ενδεχόμενο διάπραξης νέων επεισοδίων ως αντίποινα» και ζητείται από τους αστυνομικούς «η αδιάλειπτη παρακολούθηση του θέματος» και «η λήψη όλων των, κατά την κρίση σας, ενδεδειγμένων μέτρων».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από τις εδώ διμοιρίες της ΥΑΤ και της ΥΜΕΤ, έχουν επιστρατευθεί για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων και διμοιρίες από την επαρχεία. Μάλιστα, αστυνομικοί της Ασφάλειας, έχουν διατεθεί για διακριτική επιτήρηση πιθανών στόχων όπως σύνδεσμοι οπαδών κ.ά., καθώς υπάρχει φόβος για καταδρομικές επιθέσεις.

Αν και ένα «ραντεβού» για… ξεκαθάρισμα λογαριασμών φαντάζει μάλλον απίθανο, κανείς –δεδομένων των συνθηκών- δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο, καθώς αρκετοί «ζητάνε αίμα» ως αντίποινα.

Οι έρευνες για τον δολοφόνο

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του δράστη της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη. Η έρευνα περιλαμβάνει εξέταση καρέ – καρέ κάθε διαθέσιμου βίντεο, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, αναζήτηση γενετικού υλικού, αλλά και «άνοιγμα» κινητών τηλεφώνων των συλληφθέντων.

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι οι χούλιγκαν συνηθίζουν να βιντεοσκοπούν τις πράξεις τους για να τις… επιδεικνύουν, οπότε δεν αποκλείεται να έχει βιντεοσκοπηθεί και η στιγμή που ο άτυχος οπαδός της ΑΕΚ δέχθηκε τα φονικά χτυπήματα.

Τέλος, εσωτερική έρευνα διεξάγεται στους κόλπους της Αστυνομίας για τις ευθύνες αξιωματικών που επέτρεψαν το αιματοκύλισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Για την ώρα το «μάρμαρο έχουν πληρώσει» ο μέχρι πριν λίγες ώρες επικεφαλής του Τμήματος Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους και έξι διοικητές Τροχαίας, από τα Ιωάννινα μέχρι την Κόρινθο. Ωστόσο, πηγές με γνώση των καταστάσεων αναφέρουν ότι «ευθύνες θα αποδοθούν και σε όποιον άλλο αξιωματικό προκύψει ότι δεν ενήργησε σωστά».