Kοντά σε σπίτια η φωτιά στην Ηλεία – Προσήχθη ύποπτος για εμπρησμό – Μάχη με τις φλόγες σε πολλαπλά πύρινα μέτωπα

Kοντά σε σπίτια η φωτιά στην Ηλεία – Προσήχθη ύποπτος για εμπρησμό – Μάχη με τις φλόγες σε πολλαπλά πύρινα μέτωπα

Ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης περιμετρικά του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας - Εκκενώθηκαν τέσσερα χωριά

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν στην Ηλεία από το μεσημέρι του Σαββάτου (29/7) οι πυροσβέστες προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει σε πολλαπλά «μέτωπα» ενώ πλησιάσει κατοικημένες περιοχές.

Προσήχθη ύποπτος για εμπρησμό

Σύμφωνα με το ilialive.gr το απόγευμα του Σαββάτου προσήχθη ύποπτος για εμπρησμό στο χωριό Μουριά του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Ο άνδρας βρίσκεται στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Πολλαπλά τα μέτωπα της φωτιάς στην Ηλεία

Τέσσερα είναι τα μέτωπα της φωτιάς που καίει την Ηλεία και ξέσπασαν σε λίγη μόνο ώρα.

Το ένα πύρινο μέτωπο εντοπίζεται στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα και ξέσπασε στις 14:00, το δεύτερο στην περιοχή Σαλμώνη. Όπως μεταδίδει το patrisnews.com λίγο μετά τις 14:30 στις Αρχές σήμανε συναγερμός για νέο πύρινο μέτωπο (τρίτο) πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία ενώ τέταρτο καεί περιοχή κοντά στο χωριό Κολίρι.

Το μέτωπο στην Αρχαία Ολυμπία εκδηλώθηκε κοντά σε ξενοδοχειακή μονάδα, ενώ δόθηκε εντολή να ενεργοποιηθεί το σύστημα πυρόσβεσης περιμετρικά του αρχαιολογικού χώρου και του Κρόνιου Λόφου.

Το συγκεκριμένο μέτωπο φαίνεται να είναι το πιο σοβαρό, καθώς δόθηκε εντολή για εκτροπή των εναέριων μέσων από την Παλαιοβαρβάσαινα στην Αρχαία Ολυμπία για να το προλάβουν.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γεωργιόπουλος είπε ότι το μέτωπο της φωτιάς είναι σε απόσταση μικρότερη των χιλίων μέτρων από τις κατοικημένες περιοχές και τον αρχαιολογικό χώρο και εξέφρασε τον προβληματισμό του για το ταυτόχρονο ξέσπασμα των πυρκαγιών.

Στο νοσοκομείο ένας άνδρας

Ένας πολίτης, σύμφωνα με το patrisnews.com έχασε τις αισθήσεις του από τη φωτιά στην Παλαιοβαρβάσαινα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Εντολή εκκένωσης για τέσσερις περιοχές

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση των οικισμών Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα με τους πολίτες να καλούνται να εκκενώσουν προς Αρχαία Ολυμπία.