Μεγάλη φωτιά στην Ηλεία – Τρία τα πύρινα μέτωπα – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών

Μεγάλη φωτιά στην Ηλεία – Τρία τα πύρινα μέτωπα – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών

Πολίτης έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ηλεία για μεγάλη φωτιά  που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (29/7). Λίγο μετά τις 14:00 στάλθηκε μήνυμα από το 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών ζητώντας στους κατοίκους να μεταβούν προς Αρχαία Ολυμπία ενώ τα πύρινα μέτωπα είναι τρία.

Το ένα πύρινο μέτωπο εντοπίζεται στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα, το δεύτερο στην περιοχή Σαλμώνη και όπως μεταδίδει το patrisnews.com λίγο μετά τις 14:30 στις Αρχές σήμανε συναγερμός για νέο πύρινο μέτωπο (τρίτο) πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία.

Στο μέτωπο της Παλαιοβαρβάσαινας επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, 5 αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο ενώ στο Σαλμώνη βρίσκονται 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και στην περιοχή Φαναράς, της Αρχαίας Ολυμπίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν φωτιά που καίει αγροτοδασική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

To tweet της Πυροσβεστικής

Μήνυμα από το 112

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα Καρούτες Στρέφι και Σμίλα απομακρυνθείτε προς Αρχαία Ολυμπία» αναφέρει το μήνυμα του 112 που στάλθηκε στους κατοίκους της περιοχής.

«Επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής » λέει ι αντιπεριφερειάρχης Ηλείας

«Δύο εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα, του δήμου Πύργου», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, προσθέτοντας ότι «λίγη ώρα αργότερα ξέσπασε μία ακόμη φωτιά κοντά στην είσοδο της Αρχαίας Ολυμπίας, στην περιοχή Φαναράς».

Όσον αφορά στην εξέλιξη των πύρινων μετώπων, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την πυροσβεστική, η μία εστία της φωτιάς στην Παλαιοβαρβάσαινα και συγκεκριμένα στην περιοχή Καρούτες, παρουσιάζει μια καλή εικόνα, ενώ η δεύτερη εστία φωτιάς βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη».

Σχετικά με την φωτιά στην περιοχή Φαναράς, της Αρχαίας Ολυμπίας, ο Βασίλης Γιαννόπουλος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «πάλι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την πυροσβεστική, η πυρκαγιά παρουσιάζει μία καλή εικόνα».

Πάντως και στις δύο περιοχές της Ηλείας επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής, προκειμένου να ελέγξουν τις πυρκαγιές και να μην απειλήσουν κατοικημένες περιοχές.

Στο νοσοκομείο ένας άνδρας

Ένας πολίτης, σύμφωνα με το patrisnews.com έχασε τις αισθήσεις του από τη φωτιά στην Παλαιοβαρβάσαινα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Φωτογραφίες - Βίντεο: patrisnews.com