Εξιχνιάσθηκε μια ένοπλη ληστεία και οκτώ κλοπές από σπίτια στην Αττική

Εξιχνιάσθηκε μια ένοπλη ληστεία και οκτώ κλοπές από σπίτια στην Αττική

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε 50χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος στις φυλακές για άλλα αδικήματα

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην εξιχνίαση μιας ένοπλης ληστείας και οκτώ κλοπών από σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής, οι οποίες διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Ιουλίου έως τέλη Σεπτεμβρίου του 2022.

Ειδικότερα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 50χρονου αλλοδαπού για ληστεία, κλοπές κατ' εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ο οποίος είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης. Σύμφωνα με την έρευνα της Αστυνομίας, ο 50χρονος προέβαινε συστηματικά σε διαρρήξεις σε σπίτια, δρώντας κατά κύριο λόγο τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες σε Κηφισιά, Παλαιά Φώκαια και Πικέρμι.

Σε κάποιες περιπτώσεις, ο 50χρονος αφαιρούσε εκτός των υπολοίπων κλοπιμαίων, κλειδιά αυτοκινήτου από τις οικίες που παραβίαζε, με τα οποία ξεκλείδωνε και εκκινούσε τα αυτοκίνητα των ιδιοκτητών που ήταν σταθμευμένα κοντά στα σπίτια, χρησιμοποιώντας τα ως μέσα διαφυγής. Όσον αφορά την ληστεία, ο 50χρονος εισήλθε σε σπίτι στην Κηφισιά, ακινητοποίησε υπό την απειλή όπλου την οικιακή βοηθό και αφαίρεσε χρηματικό ποσό και κοσμήματα.

Ο 50χρονος είχε συλληφθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2022 στην Θεσσαλονίκη, ως μέλος συμμορίας που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε περιοχές της πόλης. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.