Μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι: Ολονύχτια μάχη για να κρατηθεί μακριά από τα διυλιστήρια

Μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι: Ολονύχτια μάχη για να κρατηθεί μακριά από τα διυλιστήρια

Κάηκαν πολλά σπίτια και έχουν χαθεί περιουσίες μέχρι τώρα

Η αναζωπυρώσεις στη μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι έχουν δημιουργήσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς εκτείνεται σε μεγάλη ακτίνα, περνώντας μέσα από τους οικισμούς Καλλιθέα, Πανόραμα και Άγιο Χαράλαμπο. Στα διυλιστήρια έχει «κρατηθεί» το μέτωπο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε απόσταση πάνω από 1 χιλιόμετρο από τις εγκαταστάσεις. Η προσπάθεια θα επικεντρωθεί εκεί όλο το βράδυ ώστε να μην δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων από σήμερα και για έξι μήνες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες και να γίνει διαχείριση των ζημιών και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την πυρκαγιά.

Ενεργοποιήθηκε για ακόμα μία φορά το 112, καθώς έστειλε ειδοποίηση για εκκένωση στην περιοχή «Γλυκιά Ζωή» στην οποία βρίσκονται τα διυλιστήρια, σημειώθηκε στην ΕΡΤ.

Επίσης, συνεχίζεται η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου, από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Σύμφωνα με νέα ενημέρωση, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα.

Το χρονικό της πυρκαγιάς

H φωτιά στο Λουτράκι έφτασε κοντά στο συνεργείο της ΕΡΤ και τη δημοσιογράφο Πέγκυ Μπρούσαλη. Η ώρα ήταν 15:15 και οι δυνατοί άνεμοι προκαλούσαν συνεχείς αναζωπυρώσεις και νέες εστίες, κάνοντας δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Οι οικισμοί Άγιος Χαράλαμπος και Πανόραμα απειλήθηκαν και δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης. Οι κάτοικοι έπαιρναν στην αγκαλιά τους τα κατοικίδιά τους, προκειμένου να τα απομακρύνουν.

Το μέτωπο είχε ανατολική κατεύθυνση προς την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Τα εναέρια μέσα και οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονταν συνεχώς. Κάτοικοι και εθελοντές βρίσκονταν και εκείνοι στην πρώτη γραμμή.

«Η φωτιά ήταν μέσα στα σπίτια, υπάρχουν πολλές απώλειες από οικήματα. Εκκενώθηκε το sport camp, το ελπίς το γηροκομείο, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια τρόφιμοι και τα παιδιά» επιβεβαίωσε ο κ. Άρης Κωνσταντής, πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Δάσους «Οι Άγιοι Θεόδωροι» και πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων.

Κάτοικοι αναζητούσαν συγγενείς και φίλους στα καμένα σπίτια.

Εντυπωσιακά είναι τα βίντεο μέσα από το πιλοτήριο του Σινούκπου επιχειρεί στο μέτωπο του Λουτρακίου. Παράλληλα, μηχανήματα των ενόπλων δυνάμεων όλη νύχτα άνοιγαν αντιπυρικές ζώνες.