Μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος – Πλησιάζουν τα διυλιστήρια οι φλόγες

Μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος – Πλησιάζουν τα διυλιστήρια οι φλόγες

Μήνυμα του 112 για εκκένωση των οικισμών Λουτρόπυργος, Άνω Βλυχάδα, Συνοικισμός Όθωνα και Ευταξία για την πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων από σήμερα, Τρίτη 18 Ιουλίου και για έξι μήνες, προκειμένου, όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, «να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες και να γίνει διαχείριση των ζημιών και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την πυρκαγιά».

Την κήρυξη του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας αποφάσισε, σύμφωνα με τον Δήμο, «ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από αίτημα της δημοτικής αρχής, για τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις δημοτικές κοινότητες Λουτρακίου - Περαχώρας και Ισθμίας της δημοτικής ενότητας Λουτρακίου - Περαχώρας και της δημοτικής κοινότητας Αγίων Θεοδώρων».

Κοντά στα διυλιστήρια οι φλόγες

Μάλιστα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι φλόγες πλησιάζουν τα διυλιστήρια και η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.

Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα του 112 για εκκένωση του οικισμού «Γλυκιά Ζωή».

Ανοικτό το Κ.Α.Π.Η. Αγίων Θεοδώρων

Στο μεταξύ, ανοικτό θα παραμένει το Κ.Α.Π.Η. Αγίων Θεοδώρων για να υποδεχτεί, σύμφωνα με τον Δήμο, πολίτες της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους λόγω της πυρκαγιάς, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Μήνυμα του 112 για εκκένωση των οικισμών Λουτρόπυργος, Άνω Βλυχάδα, Συνοικισμός Όθωνα και Ευταξία

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους των περιοχών Λουτρόπυργο, Άνω Βλυχάδα, Συνοικισμό Όθωνα και Ευταξία να εκκενώσουν τους οικισμούς τους λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στα Δερβενοχώρια. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Λουτρόπυργος, Άνω Βλυχάδα, Συνοικισμός Όθωνα και Ευταξία εκκενώστε τώρα προς Ελευσίνα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».