Μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι: Το πύρινο μέτωπο κινείται απειλητικά προς την εθνική οδό – Νέες αναζωπυρώσεις

Μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι: Το πύρινο μέτωπο κινείται απειλητικά προς την εθνική οδό – Νέες αναζωπυρώσεις

Διεκόπη κυκλοφορία τοσο στη νέα όσο και την παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου από τα διόδια Ελευσίνας έως τα διόδια Κορίνθου - Μήνυμα μέσω του 112 για εκκένωση του οικισμού «Γλυκιά Ζωή»

«Η φωτιά φαίνεται να κινείται απειλητικά προς την νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στην περιοχή των διοδίων του Καλαμακίου», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χάρης Βυτινιώτης.

Όπως προσέθεσε, με αφορμή τις αναζωπυρώσεις που σημειώνονται στις περιοχές των Ισθμίων και του Πανοράματος «το κακό συνεχίζεται και δεν θεωρούμε πως βρισκόμαστε σε μία κατάσταση ύφεσης, αλλά αυτό που καταγράφεται είναι μία επαναλαμβανόμενη ανεξέλεγκτη κατάσταση». Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης λέει στο ΑΠΕ ότι «οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά», ενώ αναφερόμενος στα μηχανήματα του στρατού που επιχειρούν, σημείωσε ότι «προσπαθούν, όπου μπορούν, να ανοίγουν δρόμους πρόσβασης στα πυροσβεστικά οχήματα».

Ακόμη, ο Χάρης Βυτινιώτης τόνισε, ότι «είναι σημαντική και η συμβολή των εθελοντών, αλλά και των μηχανημάτων της αυτοδιοίκησης, στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς».

Λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται, η Αστυνομία προχώρησε λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα της Τρίτης στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων τόσο στην νέα όσο και στη παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Μήνυμα μέσω του 112 για εκκένωση του οικισμού «Γλυκιά Ζωή»

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε περί τις 7:00 το απόγευμα σε όσους πολίτες βρίσκονται στην περιοχή «Γλυκιά Ζωή» της Κορινθίας, ώστε να εκκενώσουν τον οικισμό και να κινηθούν προς τους Αγίους Θεοδώρους, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή.