Αναβλήθηκε η δεύτερη δίκη για την πυρκαγιά στο Μάτι

Αναβλήθηκε η δεύτερη δίκη για την πυρκαγιά στο Μάτι

Επειδή πρέπει να ζητηθεί η άρση της ασυλίας της Ρένας Δούρου

Αναβλήθηκε για τις 30 Οκτωβρίου 2023 η δεύτερη ποινική δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που αφορά στο σκέλος με τους εγκαυματίες που δεν είχαν συμπεριληφθεί στον αρχικό κατάλογο των θυμάτων.
Η αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης ήταν αναμενόμενη μετά την εκλογή της Ρένας Δούρου, η οποία βρίσκεται μεταξύ των 21 κατηγορουμένων, καθώς πρέπει να ζητηθεί η άρση της βουλευτικής της ασυλίας.
Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αποφάσισαν τη διαβίβαση αιτήματος στη Βουλή , με βάση το Σύνταγμα , για την άρση της ασυλίας της Ρένας Δούρου,η οποία έχει παραπεμφθεί με τους συγκατηγορουμένους της για τις σωματικές βλάβες που προκλήθηκαν σε έντεκα κατοίκους της περιοχής που χτυπήθηκε από την πύρινη λαίλαπα .
Η πρώτη δίκη που αφορά στους θανάτους 104 ανθρώπων έχει «παγώσει» μέχρι τη Δευτέρα 24 Ιουλίου όποτε και στην περίπτωση που έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης της βουλευτικής ασυλίας της Ρένας Δούρου αναμένεται να συνεχιστεί κανονικά με καταθέσεις μαρτύρων .
Από την πλευρά της η Ρένα Δούρου με δήλωση ξεκαθάρισε , όπως έκανε και στην περίπτωση της πρώτης δίκης, ότι παραιτείται της βουλευτικής της ασυλίας.
«Με την παρούσα δηλώνω ότι, παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας και των δικαιωμάτων που μου δίνει ο Κανονισμός της Βουλής (Άρθρο 83), ενώ έχω ήδη ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής με την από 06.07.2023 επιστολή μου, και θα επαναλάβω, να επισπεύσει τις διαδικασίες, ώστε τάχιστα να χορηγηθεί η σχετική άδεια για την απρόσκοπτη πλέον συνέχιση της διεξαγόμενης στο ΣΤ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και ενώπιον του Δικαστηρίου Σας δίκης.» τονίζει η κ. Δούρου και προσθέτει
«Στον πυρήνα των αξιών μου βρίσκεται η ισότιμη αντιμετώπιση από τη Δικαιοσύνη όλων των πολιτών, ισχυρών και ανίσχυρων, προβεβλημένων και μη. Στο πλαίσιο αυτό, στάθηκα με σεβασμό απέναντι στο θεσμό της Δικαιοσύνης σε όλα τα στάδια της διαδικασίας και αναμένω το ακροατήριο με υπομονή, αλλά και με την πεποίθηση ότι δικαστές που τιμούν το λειτούργημά τους θα λάβουν τη δίκαιη απόφαση».
Μαρία Ζαχαροπούλου