H νέα εποχή του «Μινιόν» – Δείτε φωτογραφίες από το ιστορικό κτήριο του κέντρου της Αθήνας

H νέα εποχή του «Μινιόν» – Δείτε φωτογραφίες από το ιστορικό κτήριο του κέντρου της Αθήνας

Θα μετατραπεί σε ένα «πράσινο» βιοκλιματικό κτήριο μεικτής χρήσης, με καταστήματα, γραφεία, κατοικίες και εστίαση

Η αντίστροφη μέτρηση ώστε το ιστορικό «Μινιόν» στο κέντρο της Αθήνας να αποκτήσει ξανά ζωή έχει ξεκινήσει. Το πρώην πολυκατάστημα που είχε καεί το 1980 και παρέμεινε εγκατελλελειμένο για δεκαετίες μέσα στο 2024 θα μετατραπεί ένα «πράσινο» βιοκλιματικό κτήριο μεικτής χρήσης, με καταστήματα, γραφεία, κατοικίες και εστίαση.

Η κάμερα του News βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (17/7) έξω από το ιστορικό Μινιόν και φωτογράφησε το κτήριο χωρίς τα προστατευτικά καλύμματα που είχε μέχρι πρότινος.

Η ιστορία του Μινιόν

Το Μινιόν δέσποζε στη γωνία των οδών Πατησίων και Βερανζέρου στην Αθήνα, κοντά στην Πλατεία Ομονοίας και από τη δεκαετία του 50΄ το μικρό περίπτερο που ίδρυσε στα μέσα του 1930 ο Γιάννης Γεωργακάς, γινόταν σταδιακά ένα μεγάλο πολυκατάστημα με πάνω από 1.000 άτομα προσωπικό.

Το πολυκατάστημα τον Δεκέμβρη του 1980 καταστράφηκε από πυρκαγιά, επαναλειτούργησε τρία χρόνια αργότερα και κρατικοποιήθηκε. Το 1991 περιήλθε ξανά στα χέρια του Γεωργακά.

Μετά το 1998 και τη διακοπή λειτουργίας, το Μινιόν αποκτήθηκε από την Elmec Sports, με στόχο να ανακαινίσει το κτίριο και να λειτουργήσει ξανά ως κατάστημα, ενώ με την πώληση της Elmec στον όμιλο Folli Follie, το κατάστημα πέρασε στην Folli Follie Holdings S.A.

Στο ιστορικό κτήριο της Πατησίων που στέγαζε το Μινιόν το 2021 αποκτήθηκε από την εταιρεία Dimand του Δημήτρη Ανδριόπουλου.

Δείτε τις φωτογραφίες του News από το ανανεωμένο Μινιόν:

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος