Βόλος: Αρνήθηκαν να παραλάβουν τη σορό συγγενή τους γιατί δεν έχουν χρήματα για την ταφή του

Βόλος: Αρνήθηκαν να παραλάβουν τη σορό συγγενή τους γιατί δεν έχουν χρήματα για την ταφή του

Αντιμέτωποι με ένα οικογενειακό δράμα βρέθηκαν οι υπηρεσίες του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου

Ένα οικογενειακό δράμα εκτυλίσσεται στον Βόλο, όπου οι συγγενείς ενός 55χρονου που πέθανε, δηλώνουν αδυναμία να παραλάβουν τη σορό του από το Νοσοκομείο Βόλου, δηλώνοντας αδυναμία να αναλάβουν τη δαπάνη της ταφής του.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Νοσοκομείου Βόλου ενημερώθηκαν χθες, πως οι συγγενείς ενός 55χρονου που άφησε την τελευταία του πνοή στο «Αχιλλοπούλειο», δηλώνουν αδυναμία να παραλάβουν τη σορό του για να γίνει η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Όποτε καταγράφονται ανάλογα περιστατικά, σημαίνει συναγερμός, καθώς οι υπηρεσίες καλούνται να πραγματοποιήσουν κοινωνική έρευνα για το περιβάλλον του θανόντος, να ενημερώσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες και όταν διαπιστωθεί βάσει στοιχείων, ότι πράγματι υπάρχει εγγενής αδυναμία, να ακολουθήσει η συνεννόηση Εισαγγελέα με τον δήμο Βόλου, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες της ταφής με δαπάνη του δήμου.

«Δεν έχουμε χρήματα για την κηδεία»

Ο άτυχος 55χρονος νοσηλευόταν αρκετές μέρες στο Νοσοκομείο Βόλου. Η κατάσταση της υγείας του ήταν μη αναστρέψιμη και χθες άφησε την τελευταία του πνοή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 55χρονος είχε πέντε αδέλφια. Εκπρόσωποι της οικογένειας που μετέβησαν στο Νοσοκομείο Βόλου, φέρονται να δήλωσαν: «Είμαστε φτωχοί. Δεν έχουμε χρήματα. Αδυνατούμε να αναλάβουμε την κηδεία και την ταφή του. Έχουμε ενημερώσει σχετικά και την Αστυνομία».

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Νοσοκομείου Βόλου προσπάθησαν να τους εξηγήσουν, ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις υπάρχει μία συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία θα πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα, ώστε να γίνουν όλα σύννομα και με βάση τα όσα προβλέπει ο νόμος.

Αύξηση περιστατικών

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, τα τελευταία χρόνια καταγράφεται αύξηση των περιστατικών με ανθρώπους που πεθαίνουν και οι συγγενείς δηλώνουν αδυναμία να αναλάβουν τα έξοδα κηδείας και ταφής. Υπάλληλοι δημοτικών υπηρεσιών, κοινωνικοί λειτουργοί, εργολάβοι κηδειών, συναντούν όλο και πιο συχνά οικογένειες που αδυνατούν να καλύψουν τη δαπάνη.

Πριν φτάσουν αντίστοιχα περιστατικά στους δήμους, οι κοινωνικές υπηρεσίες είναι οι πρώτες που καλούνται να συνδράμουν στην αντιμετώπισή τους. Συνήθως χρειάζεται εισαγγελική παρέμβαση, ώστε οι συγγενείς να υπογράψουν την απαραίτητη υπεύθυνη δήλωση, ότι βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία ταφής και στη συνέχεια κινείται η διαδικασία μεταξύ δήμου και γραφείου τελετών, ώστε να γίνει η ταφή.