Άλκης Καμπανός: Ένταση έξω από τη δικαστική αίθουσα μετά την ενοχή των «12» – «Δολοφόνοι» φώναζε το πλήθος

Άλκης Καμπανός: Ένταση έξω από τη δικαστική αίθουσα μετά την ενοχή των «12» – «Δολοφόνοι» φώναζε το πλήθος

Οργή στο άκουσμα της ετυμηγορίας από φίλους και συγγενείς του 19χρονου

Μεγάλη ένταση επικράτησε έξω από την αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, ενώ ήταν σε εξέλιξη η δίκη των 12 οπαδών του ΠΑΟΚ για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Συνθήματα και ύβρεις από συγγενείς και φίλους του δολοφονημένου19χρονου.

Τουλάχιστον 50 άτομα, μεταξύ των οποίων και οπαδοί του Άρη, βρέθηκαν έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου και φώναζαν «ισόβια» και «δολοφόνοι, δολοφόνοι», σύμφωνα με το thestival.gr.

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ βρέθηκαν στην είσοδο του Δικαστηρίου προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο των ατόμων στη δικαστική αίθουσα.

 

Οι 12 κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, κατά την άγρια οπαδική επίθεση που πάγωσε το πανελλήνιο, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022, στην περιοχή της Χαριλάου. Οι δικαστές του Κακουργιοδικείου (τρεις τακτικοί και τέσσερις ένορκοι) κατέληξαν στην ετυμηγορία τους, ύστερα από πολυήμερη διάσκεψη.

Αναλυτικά οι 12 κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για τις εξής πράξεις:

  • Ο 1ος κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (Άλκη), απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (φίλο του) και κατά πλειοψηφία (5-2) για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (δεύτερο τραυματία). Ομόφωνα για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
  • Οι 2ος, 3ος, 4ος, 7ος, 9ος και 11ος κατηγορούμενοι ομόφωνα για ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο και κατά πλειοψηφία (5-2) για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο. Ομόφωνα για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης, εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
  • Οι 1ος, 5ος, 6ος, 8ος και 12ος κατηγορούμενοι ομόφωνα για συνέργεια σε ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (Άλκη), συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (φίλο του Άλκη) και κατά κατά πλειοψηφία (5-2) για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (δεύτερος νεαρός τραυματίας). Ομόφωνα για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου), όπως επίσης ομόφωνα κατά περίπτωση για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.