Πώς θα αποφύγετε το… πάρτι των κουνουπιών – Oμάδα αίματος και DNA τα μυστικά για τα τσιμπήματα

Πώς θα αποφύγετε το… πάρτι των κουνουπιών – Oμάδα αίματος και DNA τα μυστικά για τα τσιμπήματα

Από έρευνα έχει φανεί ότι υπάρχουν 8 παράγοντες που τα έλκουν στους ανθρώπους

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και τα κουνούπια κάνουν... πάρτι, τσιμπώντας τους ανθρώπους. Πρόκειται για κάτι πολύ ενοχλητικό, ειδικά αν είστε από εκείνους, που τα έλκουν.

Νέα βρετανική έρευνα έρχεται να ανατρέψει όσα ξέραμε για τα τσιμπήματα των κουνουπιών. «Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που δέχομαι είναι γιατί κάποιοι άνθρωποι δέχονται τσιμπήματα κουνουπιών περισσότερο από άλλους, και υπάρχει κάποια λογική εξήγηση για αυτό. Κάποιοι εκπέμπουν χημικά που διώχνουν τα κουνούπια και μπορείς να το περάσεις αυτό γενετικά στα παιδιά σου, θα είναι τυχερά με τέτοια γονίδια».

Είναι μία συγκεκριμένη ομάδα αίματος που τραβάει τα κουνούπια σαν τρελά, αυτό υποστηρίζουν τουλάχιστον κάποιες έρευνες, όμως στους κόλπους των ειδικών η κόντρα είναι μεγάλη.

«Αντί για ομάδες αίματος, πολλοί ειδικοί αναφέρουν ότι η πιθανότητα να είσαι ‘μαγνήτης κουνουπιών’ σχετίζεται περισσότερο με τις οσμές του δέρματος και την μικροχλωρίδα», μεταδόθηκε στην εκπομπή «Live News» του Mega.

Πώς θα τα αποφύγετε

Σε κάθε περίπτωση, μπροστά στις ενοχλητικές εφορμήσεις των κουνουπιών και το ακόμα πιο ενοχλητικό τσίμπημά τους, όλοι σπεύδουν να προμηθευτούν κάθε είδους αντικουνουπικά, από τα γνωστά φιδάκια ως τις εφαρμογές και τα βραχιολάκια εμποτισμένα με ειδικό υγρό, αλλά και να αποφύγουν όλα όσα κάνουν τα κουνούπια να μας μετατρέπουν σε στόχους τους.

Οι 8 παράγοντες που έλκουν τα κουνούπια:

– Σωματικό βάρος (μεγαλύτερη παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα)

– Αυξημένη θερμοκρασία

– Ιδρώτας

– Εγκυμοσύνη

– Βακτήρια στην επιδερμίδα

– Διατροφή (μπύρα και μπανάνες)

– Ρουχισμός (χρώματα)

Ομάδα αίματος

Ο ρόλος του... DNA

«Εάν έχετε την ατυχία να είστε μαγνήτης για τα κουνούπια, μπορεί να οφείλεται στη γενετική σας σύνθεση. Μια μελέτη διδύμων του 2015 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLOS One, διαπίστωσε ότι το DNA μπορεί να ευθύνεται για σχεδόν το 67% της έλξης των κουνουπιών».

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως κάποιοι είναι περισσότερο άτυχοι από κάποιους άλλους.

«Τα κουνούπια προτιμούν συγκεκριμένες ομάδες αίματος, προτιμούν το Ο περισσότερο, μετά την Α και το λιγότερο πιθανό είναι να πάνε για τη Β αν και δε θα πουν όχι σε μία δοκιμή. Επίσης είναι πιθανότερο να τσιμπήσουν γυναίκες. Αν σας τσιμπήσουν, πλύνετε το σημείο με σαπούνι και νερό και βάλτε μια αντισταμινική κρέμα, θα έχετε φαγούρα αλλά θα περάσει σε λίγο».

Ένας τρόπος ακόμα να κρατήσετε μακριά τα κουνούπια είναι να μην έχετε κοντά στάσιμα νερά, να αποφεύγετε το πότισμα τη νύχτα και να έχετε μία σίτα πέρα από τα διάφορα αντικουνουπικά.