Ναυάγιο στην Πύλο: «Ο τάφος τους» – Το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο της Liberation για την τραγωδία

Ναυάγιο στην Πύλο: «Ο τάφος τους» – Το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο της Liberation για την τραγωδία

«Ναυάγιο στη Μεσόγειο: οι καταραμένοι της θάλασσας», γράφει η γαλλική εφημερίδα

Mε ένα συγκλονιστικό εξώφυλλο κυκλοφορεί η Liberation για την τραγωδία στην Πύλο.

Η γαλλική εφημερίδα δεν επιλέγει κάποια από τις συγκλονιστικές φωτογραφίες με τους στοιβαγμένους μετανάστες πάνω στο αλιευτικό σκάφος ούτε με τις σορούς που φτάνουν στην Καλαμάτα. Επιλέγει απλώς την εικόνα της θάλασσας, τον υγρό τάφο τόσων ανθρώπων. Και αυτός είναι και ο τίτλος της:

«Ο τάφος τους».

 

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Liberation έχει τον τίτλο «Ναυάγιο στη Μεσόγειο: οι καταραμένοι της θάλασσας».

Ο τάφος τόσων ονείρων για μια καλύτερη ζωή, η Μεσόγειος, τα χλιαρά νερά της οποίας σύντομα θα υποδεχτούν εκατομμύρια ανέμελους τουρίστες, υπέστη άλλη μια ελληνική, ευρωπαϊκή και ανθρώπινη τραγωδία την Τετάρτη 14 Ιουνίου. Ένα αλιευτικό σκάφος γεμάτο μετανάστες, με προορισμό τις ιταλικές ακτές από τη Λιβύη, βυθίστηκε στα ανοιχτά της χερσονήσου της Πελοποννήσου. Περίπου εκατό επιβάτες διασώθηκαν, αλλά πολλοί δεν ήταν τόσο τυχεροί. Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, τουλάχιστον 79 πτώματα είχαν ανασυρθεί από την ελληνική ακτοφυλακή. Και όλα δείχνουν ότι ο αριθμός των νεκρών από αυτό το ναυάγιο, το οποίο δεν θα γίνει ποτέ οριστικά γνωστό, αλλά είναι ήδη το πιο θανατηφόρο της χρονιάς στη χώρα, είναι πιθανό να αυξηθεί σημαντικά. Σύμφωνα με επίσημη ελληνική πηγή, στο πλοίο επέβαιναν “εκατοντάδες” άνθρωποι. Ίσως και 750, σύμφωνα με ορισμένους μάρτυρες», γράφει η Liberation.