Ταυτοποιήθηκε ένας από τους δράστες της ληστείας κοσμηματοπωλείου το 2020 – Εντοπίστηκαν επτά από τα ρολόγια που είχαν κλαπεί

Ταυτοποιήθηκε ένας από τους δράστες της ληστείας κοσμηματοπωλείου το 2020 – Εντοπίστηκαν επτά από τα ρολόγια που είχαν κλαπεί

Ο 30χρονος είχε στο σπίτι του ακόμη το όπλο που χρησιμοποίησε

Στην ταυτοποίηση των στοιχείων ενός ατόμου, που εμπλέκεται σε ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο της Περαίας το 2020, προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο την Αστυνομία για 30χρονο Έλληνα, ο οποίος φέρεται μαζί με συνεργούς του, και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, να εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο και με χρήση σωματικής βίας και υπό την απειλή όπλων, να αφαίρεσαν κοσμήματα και χρυσαφικά μεγάλης χρηματικής αξίας.

Άλλοι συνεργοί τους, που περίμεναν εξωτερικά, πραγματοποίησαν εκφοβιστικούς πυροβολισμούς προκειμένου να αποτρέψουν πιθανή προσέγγιση διερχομένων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το όχημα που χρησιμοποίησαν ήταν κλεμμένο από περιοχή της Καλαμαριάς και μετά την πραγματοποίηση της ληστείας, εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, οπότε και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Από την οικία του φερόμενου 30χρονου δράστη, κατασχέθηκαν ένα δίκαννο όπλο με κομμένες τις κάνες που ταυτοποιήθηκε ως ένα εκ των δύο όπλων που χρησιμοποιήθηκαν στη ληστεία και επτά ρολόγια που αναγνωρίστηκαν ως μέρος των κλοπιμαίων.

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος άνδρας έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, για υποθέσεις κλοπών.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.