Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Στις 6 Ιουνίου η εισαγγελική πρόταση – Η αγόρευσή της θα διαρκέσει 10 ώρες

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Στις 6 Ιουνίου η εισαγγελική πρόταση – Η αγόρευσή της θα διαρκέσει 10 ώρες

«Δεν μπορείς να τα θυμάσαι όλα απ' έξω, ούτε θέλεις να ξεχάσεις κάτι» εξηγεί η εισαγγελέας

Για την Τρίτη, 6η Ιουνίου, μεταφέρθηκε η εισαγγελική πρόταση στην πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, κατά τη διάρκεια «τυφλής» οπαδικής επίθεσης που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στη Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Η αγόρευση ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή (2/6) αλλά η εισαγγελέας της έδρας Κυριακή Κλιάμπα γνωστοποίησε προς τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης και τους παριστάμενους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης ότι δεν είναι ακόμη έτοιμη.

«Να εξοπλιστείτε με υπομονή»

Η εισαγγελέας προανήγγειλε δε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η αγόρευσή της θα διαρκέσει 10 ώρες κι ότι θα είναι γραπτή. «Δεν μπορείς να τα θυμάσαι όλα απ’ έξω, ούτε θέλεις να ξεχάσεις κάτι» ανέφερε η ίδια και κάλεσε όλους τους παράγοντες της δίκης να «εξοπλιστούν με υπομονή».

Κανονικά πραγματοποιήθηκε νωρίτερα η μεταγωγή των 12 κατηγορουμένων, στη δικαστική αίθουσα. Ένας-ένας κάθισαν στις θέσεις τους για να επιστρέψουν μετά από λίγη ώρα πίσω στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης όπου κρατούνται από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, όταν ξεκίνησε η δίκη.