Μητέρα τεσσάρων παιδιών πέθανε μετά από χειρουργική επέμβαση – Ιατρική αμέλεια καταγγέλλει ο σύζυγός της

Μητέρα τεσσάρων παιδιών πέθανε μετά από χειρουργική επέμβαση – Ιατρική αμέλεια καταγγέλλει ο σύζυγός της

Η άτυχη γυναίκα κατέληξε από εσωτερική αιμορραγία - Πώς περιγράφει τις τελευταίες δραματικές στιγμές της γυναίκας του ο 48χρονος

Δικαίωση ζητούν τα τέσσερα παιδιά και ο σύζυγος μιας 43χρονης γυναίκας, που υπεβλήθη σε επέμβαση ρουτίνας και κατέληξε λίγες ώρες αργότερα, με την οικογένειά της να καταγγέλλει ιατρική αμέλεια.

Ο 48χρονος σύζυγος της Διονυσίας κατηγορεί τους γιατρούς για τον θάνατο της μητέρας των παιδιών του. Η 43χρονη έκανε χειρουργείο για αφαίρεση ινομυωμάτων, ωστόσο λίγο αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή. Ο σύζυγός της περιέγραψε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» όλο το χρονικό της τραγωδίας, από τη στιγμή που εισήχθη η 43χρονη στην ιδιωτική κλινική για το χειρουργείο, μέχρι τον θάνατό της.

Όπως είπε, το χειρουργείο προγραμματίστηκε για τις 17/2/2022. Έναν μήνα πριν είχε αιμορραγία. Πήγε στο νοσοκομείο και της έκαναν μετάγγιση, γιατί είχε χάσει πολύ αίμα. «Ήρθε η χειρουργός, μου είπε να μην ανησυχώ και ότι όλα θα πάνε καλά. Μου είπε, ότι είναι μια απλή επέμβαση ρουτίνας. Όταν τελείωσε το χειρουργείο, μου είπε η γιατρός, ότι πρώτη φορά έκανε τόσο εύκολη επέμβαση. Μου είπε "δε θα είμαι εδώ, πρέπει να φύγω, γιατί πέθανε η ξαδέλφη μου στη Δράμα"», είπε στην εκπομπή ο 48χρονος.

Λίγες ώρες μετά το χειρουργείο η 43χρονη άρχισε να διαμαρτύρεται για έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα, αλλά και την πλάτη, πόνους που οι γιατροί ερμήνευαν ως μετεγχειρητικούς. Όμως οι πόνοι άρχισαν να γίνονται όλο και πιο έντονοι. Τότε ο σύζυγός της ανήσυχος ζήτησε από φίλη, που γνώριζε τη γιατρό, να επικοινωνήσει μαζί της, για να μάθει τι συνέβαινε με τη γυναίκα του.

«Είπε ότι το γνώριζε από τους άλλους ασθενείς, που βρίσκονταν στον θάλαμο, γιατί φώναζε και ούρλιαζε. Μας είπε να μην ανησυχούμε και ότι κάτι την πείραξε στο στομάχι από τα φάρμακα. Διαβεβαίωσε, ότι το πρωί θα είναι καλά», υποστήριξε ο σύζυγος της Διονυσίας. Η 43χρονη όμως δεν τα κατάφερε και κατέληξε την επόμενη ημέρα το πρωί.

«Πήγαμε στο νοσοκομείο και δεν ήξεραν τι να μου πουν, φαινόταν στα μάτια τους το λάθος, που έχουν κάνει. Μου είπαν, ότι πήγαν όλοι οι γιατροί και την εξέτασαν, όμως κανείς δε γνωρίζει, γιατί πέθανε», τόνισε ο σύζυγός της, ενώ αποκάλυψε, ότι δεν της πήραν ποτέ το ιστορικό, πριν τη χειρουργήσουν, παρόλο που είχε πολλά προβλήματα υγείας. «Έναν μήνα πριν είχε κάνει μετάγγιση αίματος. Είχε κάνει τέσσερις καισαρικές και είχε ατροφικό νεφρό εκ γενετής και το ήξερε», πρόσθεσε.

Από την νεκροψία - νεκροτομή προέκυψε, ότι η άτυχη μητέρα κατέληξε από εσωτερική αιμορραγία, αιτία θανάτου στην οποία καταλήγουν τρεις νεκροτόμοι. «Θέλουμε να αποδοθούν ευθύνες. Μου στέρησαν τη Διονυσία μου, τη μητέρα των τεσσάρων παιδιών μου», τόνισε καταλήγοντας ο σύζυγός της.