Ηράκλειο: Πιλότος «σήκωσε» το αεροπλάνο ενώ τροχιοδρομούσε για να μην σκοτώσει έναν… λαγό

Ηράκλειο: Πιλότος «σήκωσε» το αεροπλάνο ενώ τροχιοδρομούσε για να μην σκοτώσει έναν… λαγό

Το ζώο τελικά δεν σώθηκε, αφού σκοτώθηκε πιθανόν από το αυτοκίνητο ασφαλείας που προσπαθούσε να το διώξει από την πίστα

Μια αναπάντεχη περιπέτεια έζησαν οι επιβάτες της πτήσης Αθήνα–Ηράκλειο το βράδυ της Τετάρτη 10 Μαΐου κατά την προσγείωση του αεροσκάφους στο «Νίκος Καζαντζάκης».

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, την ώρα της τροχοδρόμησης ο κυβερνήτης «σήκωσε» και πάλι το αεροπλάνο, προκαλώντας μία μικρή αναστάτωση. «Σας ζητώ συγγνώμη, αλλά μόλις καταφέραμε να μη σκοτώσουμε ένα λαγό» ανέφερε από το μικρόφωνο ο κυβερνήτης στους επιβάτες της πτήσης θέλοντας να τους καθησυχάσει. Συμφωνα με το δημοσεύμα ωστόσο, ο λαγός στο τέλος έχασε τη ζωή του, προφανώς από αυτοκίνητο που προσπαθούσε να τον διώξει από την πίστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την τροχοδρόμηση του αεροσκάφους ένας λαγός εμφανίστηκε στο διάδρομο. Ο πιλότος προκειμένου να μην τον σκοτώσει, επέλεξε να σηκώσει ξανά το αεροσκάφος. Υπήρξε σχετική αναστάτωση στην καμπίνα, αλλά ο λόγος που έμαθαν οι επιβάτες ότι συνέβη αυτό, μάλλον τους προκάλεσε ευθυμία ύστερα από κάποια δευτερόλεπτα που είχαν υποστεί σοκ.

Ο κυβερνήτης χρειάστηκε να κάνει άλλον έναν γύρο πάνω από το Ηράκλειο πριν από την τελική τροχοδρόμηση, προκειμένου να απομακρύνουν τα επίγεια συνεργεία τον λαγό, που είχε ήδη σκοτωθεί από το όχημα που κινείται εντός αεροδρομίο για την ασφάλεια των πτήσεων. Η προσγείωση ήταν απόλυτη ομαλή και ασφαλής ωστόσο το θέμα σήμερα συζητείται σε ολόκληρο το Ηράκλειο.