Ηράκλειο: Λήστεψαν δυο επιχειρήσεις μέσα σε ένα βράδυ – Συνελήφθησαν δυο άτομα

Ηράκλειο: Λήστεψαν δυο επιχειρήσεις μέσα σε ένα βράδυ – Συνελήφθησαν δυο άτομα

Είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και έκαναν χρήση μαχαιριού

Στη σύλληψη δυο ατόμων στο Ηράκλειο, που κατηγορούνται για ληστεία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων προχώρησαν αστυνομικοί της ΥΑ Ηρακλείου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών και την προανάκριση, οι δυο τους μετά τα μεσάνυχτα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την χρήση μαχαιριού, αφαίρεσαν από υπάλληλο επιχείρησης το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, καθώς και καπνικά προϊόντα συνολικής χρηματικής αξίας 60 ευρώ.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την αστυνομία , μετέβησαν με Ι.Χ αυτοκίνητο σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου σε άλλη επιχείρηση όπου και πάλι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή χρήσης μαχαιριού αφαίρεσαν από υπάλληλο το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και επιπλέον τον υποχρέωσαν να εφοδιάσει το ανωτέρω όχημα με καύσιμα αξίας ενενήντα ευρώ.

Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν λίγο μετά από τις αστυνομικές αρχές και στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της ΥΑ Ηρακλείου και αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος 'Αμεσης Δράσης Ηρακλείου, τους εντόπισαν και τους συνέλλαβαν, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Επιπλέον, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή τους, το σύνολο των αφαιρεθέντων, τα οποία και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.