«Μαύρη» Ανάσταση για τρία παιδιά από τα βεγγαλικά: Καταγράφηκαν τραυματισμοί, εγκαύματα και ακρωτηριασμοί

«Μαύρη» Ανάσταση για τρία παιδιά από τα βεγγαλικά: Καταγράφηκαν τραυματισμοί, εγκαύματα και ακρωτηριασμοί

Διαβάστε τι έγινε σε Ρόδο, Αγκίστρι και Σύμη

Ούτε φέτος έλειψαν τα παρατράγουδα με βεγγαλικά και κροτίδες που έπεσαν το βράδυ της Ανάστασηςμε τρία παιδιά να τραυματίζονται σοβαρά σε  Σύμη, Ρόδο και Αγκίστρι, όπου καταγράφηκαν ακρωτηριασμοί και εγκαύματα.

Στη Σύμη το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Ανάστασης, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη, όπου ένας 13χρονος, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, τραυματίστηκε από κροτίδα στα δάχτυλα του ενός χεριού του και στο πρόσωπο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν για ακρωτηριασμό από τις φάλαγγες τεσσάρων δαχτύλων όπως και τραύμα στο πρόσωπο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη «Ροδιακή» ο 13χρονος την ώρα που βρίσκονταν με τον πατέρα του στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννου στη Σύμη, έσκασε πάνω του μια κροτίδα, με αποτέλεσμα να υποστεί ακρωτηριασμό σε δάχτυλα του δεξιού του χεριού και σοβαρό θλαστικό τραύμα στο πρόσωπο.

Δίπλα ακριβώς από το σημείο που σημειώθηκε το θλιβερό περιστατικό, όπως δήλωσαν στη «Ρ» κάτοικοι της Σύμης, βρίσκονταν παιδικά καρεκλάκια με δύο μωρά!

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε γύρω στις 2 τα ξημερώματα πήγε ελικόπτερο στο νησί και από εκεί με μια μικρή στάση στη Ρόδο, ο 13χρονος μεταφέρθηκε με αεροσκάφος στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Ακρωτηριάστηκε 14χρονος στο Αγκίστρι

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ ένα 14χρονο αγόρι από το Αγκίστρι υπέστη πολλαπλά εγκαύματα και ακρωτηριασμό δακτύλων στο αριστερό χέρι από κροτίδα. Το αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία» όπου υποβλήθηκε σε χειρουργείο και πλέον νοσηλεύεται.

Εγκαύματα για 7χρονη στη Ρόδο

Στη Ρόδο ένα κορίτσι επτά ετών μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο του νησιού όταν άγνωστοι πέταξαν βεγγαλικά με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά στο χωριό Μαλώνα. Αυτό που ερευνάται είναι αν το κορίτσι τραυματίστηκε από το βεγγαλικό ή από κάποιο γκαζάκι που κάποιος τοποθέτησε στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά.

 

Η ΕΡΤ αναφέρει, συγκεκριμένα, πως το αγόρι έχει ακρωτηριαστεί στις φάλαγγες τεσσάρων δαχτύλων του δεξιού του χεριού .

Τέσσερις τραυματίες στο Λεωνίδιο εξαιτίας βεγγαλικών

Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να πυροδοτήσουν βεγγαλικά, λίγο μετά την Ανάσταση, στο Λεωνίδιο Αρκαδίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το περιστατικό συνέβη στην ενορία του Αγίου Βασίλειου Λεωνιδίου.

 

Οι τέσσερις νεαροί άνδρες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου για τις πρώτες βοήθειες.

Οι δυο από αυτούς διακομίστηκαν στην Τρίπολη, αφού φέρουν εγκαύματα στα χέρια και το στήθος και από εκεί δόθηκε εντολή να μεταφερθούν στην Αθήνα, καθώς οι αρμόδιοι γιατροί έκριναν αναγκαία τη διακομιδή τους στην πρωτεύουσα, αρχικά για τον έναν τραυματία και κατόπιν για τον άλλο.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ο ένας εκ των τραυματιών που είναι στην Αθήνα είναι σοβαρότερα και θα χρειαστεί να υποβληθεί σε τουλάχιστον δύο χειρουργεία.