Πάσχα: Στις περσινές τιμές τα αμνοερίφια- 30% αυξημένη η προσέλευση στη Βαρβάκειο

Πάσχα: Στις περσινές τιμές τα αμνοερίφια- 30% αυξημένη η προσέλευση στη Βαρβάκειο

«Σίγουρα μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή υπάρχει επάρκεια», τόνισε ο πρόεδρος της αγοράς

Στα 10 ευρώ σταθερά παραμένει η τιμή για τα αμνοερίφια στη Βαρβάκειο στα περισσότερα κρεοπωλεία της Βαρβακείου Αγοράς, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Ανδρέα Νιώτη.

Δήλωσε ότι υπάρχει ικανοποίηση από την καταναλωτική κίνηση, δεδομένου ότι παρατηρείται αύξηση 30% μέχρι σήμερα σε σχέση με πέρσι, ενώ τόνισε πως οι έμποροι της Βαρβακείου έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια ώστε να είναι ανταγωνιστικές οι τιμές τους, γεγονός που εξηγεί την αυξημένη προσέλευση του κόσμου.

«Σίγουρα μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή υπάρχει επάρκεια. Αν τη Μεγάλη Παρασκευή γίνει κάτι ξαφνικό, έχει συμβεί και στο παρελθόν, μπορεί και να μη βρει. Δεν το ξέρουμε όμως, δεν μπορεί να το προβλέψει κανένας διότι αν σήμερα έχει δουλειά και αύριο έχει δουλειά, μετά δεν προλαβαίνουν να ξαναέρθουν ζώα, να σφαχτούν» προσέθεσε ο κ. Νιώτης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Οι τιμές στη Βαρβάκειο αφορούν αποκλειστικά και μόνο ντόπια αρνιά και κατσίκια, επισήμανε καθώς ακόμα υπάρχει επάρκεια ελληνικών αμνοεριφίων, οπότε δεν έχει χρειαστεί να προμηθευτούν οι κρεοπώλες εισαγόμενα και εκτιμά ότι αυτό δεν θα αλλάξει.

Για τους καταναλωτές που θέλουν να επιλέξουν κάποιο άλλο κρέας, υπάρχει ποικιλία σε επίσης χαμηλές τιμές, σημείωσε ο κ. Νιώτης, όπως για παράδειγμα η χοιρινή σπάλα, για κοντοσούβλι που ξεκινά από 4 ευρώ το και φτάνει έως 6 ευρώ το κιλό για χοιρινές μπριζόλες και κάποια άλλα κομμάτια.

«Οι τιμές είναι στα περσινά επίπεδα σε ό,τι αφορά εδώ στη Βαρβάκειο. Ίσως για φέτος, να διευκρινίσω, μπορεί να είναι παραπάνω καταστήματα στα 10 ευρώ από ό,τι ήταν πέρσι. Πέρσι μπορεί να ήταν 40 καταστήματα να πουλάνε τις ίδιες τιμές και φέτος μπορεί να είναι 48» περιέγραψε ο κ. Νιώτης. Όπως είπε, η Αγορά της Βαρβακείου κατάφερε να συγκρατήσει τις τιμές, καθώς σε ποσοστό 80% οι κρεοπώλες αγοράζουν απευθείας από σφαγεία ή παραγωγούς κρέατα.

«Ωστόσο, συρρικνώνεται το ποσοστό κέρδους για να έχουμε κατανάλωση. Ένα μικρό κρεοπωλείο θα θέλει να πουλήσει 20-50 σφάγια και να εξασφαλίσει ένα κέρδος. Εμείς δεν το βλέπουμε έτσι. Το βλέπουμε λίγο διαφορετικά, ότι η κατανάλωση φέρνει το κέρδος» είπε καταλήγοντας ο κ. Νιώτης.