Μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη: Ψάχνουν με ειδικά σκυλιά τον 34χρονο δράστη – Οι τελευταίες κινήσεις του

Μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη: Ψάχνουν με ειδικά σκυλιά τον 34χρονο δράστη – Οι τελευταίες κινήσεις του

Τι έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του 34χρονου που σκότωσε με καραμπίνα τη μητέρα του στη Θεσσαλονίκη και έκτοτε αγνοείται, ακόμη και με εκπαιδευμένα σκυλιά, ενώ φόβοι εκφράζονται ότι μπορεί ο άντρας να προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή του.

Η αστυνομία σαρώνει την περιοχή όπου έγινε το έγκλημα στην Χαλκηδόνα της Θεσσαλονίκης, ωστόσο, ο 34χρονος, φερόμενος ως δράστης παραμένει άφαντος. Οι άνδρες της αστυνομίας, αφού αρχικά πήγαν τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του γιου του θύματος, στη συνέχεια ήλεγξαν το σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρή η 71χρονη γυναίκα στη θέση του συνοδηγού μέσα σε λευκό αυτοκίνητο.

Οι τελευταίες κινήσεις του δράστη, πριν από το έγκλημα, έχουν καταγραφεί σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας στην γειτονιά του.

Ειδικότερα, το βράδυ της Δευτέρας στις 21:00 φαίνεται ο άντρας να κατεβαίνει τη Ρήγα Φεραίου, να στρίβει στην Αθανασίου Διάκου, όπου ήταν το σπίτι του, να σταματά και να χαιρετά ψύχραιμα μία γειτόνισσα. Είχε μάλιστα τα χέρια στις τσέπες και φορούσε μία κουκούλα. Περπάτησε στη συνέχεια προς το σπίτι του.

Μισή ώρα αργότερα καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας, έξω από το κουρείο της γειτονιάς, ιδιαίτερα νευρικός και πήγαινε πάνω κάτω. Έκτοτε τα ίχνη του έχουν εξαφανιστεί.

Οι εικόνες έχουν καταγραφεί μετά το έγκλημα, καθώς η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι έγινε 9 με 11 το βράδυ.

Η τελευταία φορά που το άσπρο αυτοκίνητο όπου εντοπίστηκε νεκρή η μητέρα εμφανίζεται σε κάμερες της γειτονιάς είναι στις 18:30 το απόγευμα, σύμφωνα με το Mega.

Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι έκανε το έγκλημα και στη συνέχεια περπάτησε μέχρι το σημείο όπου βρίσκεται το σπίτι του.

 

Το σημείωμα

Στο σπίτι του 34χρονου μητροκτόνου, οι αστυνομικοί βρήκαν και ένα ιδιόχειρο σημείωμα. Σε αυτό ο δράστης έγραφε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τη γυναίκα που τον έφερε στον κόσμο. Σημείωνε πως η 71 ετών μητέρα του αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που τον είχαν κουράσει και πως οι δύο τους είχαν χάσει πρόσφατα στενούς συγγενείς τους.

Το ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε ο 34χρονος πριν εξαφανιστεί, κάνει ορισμένους από τους συγγενείς του να φοβούνται πως έχει ήδη αυτοκτονήσει.