Αιφνίδιος θάνατος 28χρονου στη Σύρο: «Όταν ένας γονιός χάνει το παιδί του, χάνει και το νόημα της ζωής»

Αιφνίδιος θάνατος 28χρονου στη Σύρο: «Όταν ένας γονιός χάνει το παιδί του, χάνει και το νόημα της ζωής»

Συγκλονίζει η μητέρα του ποδοσφαιριστή Κωνσταντίνου Φελουτζή - Ιατρικό λάθος καταγγέλλουν οι γονείς του

Απαντήσεις για τον θάνατο του παιδιού τους ψάχνουν οι γονείς του 28χρονου ποδοσφαιριστή από τη Σύρο, Κωνσταντίνου Φελουτζή, που «έφυγε» από τη ζωή πριν από περίπου έναν μήνα, καθώς όπως λένε, ο γιος τους θα μπορούσε να ζει.

Η κ. Μαρία και ο κ. Χρήστος ζητούν δικαίωση για το παιδί τους, που «έφυγε» από αμέλεια των γιατρών, όπως καταγγέλλουν, αφού όπως λένε χαρακτηριστικά «περιφερόταν από γιατρό σε γιατρό, χάνοντας πολύτιμο χρόνο». Τελικά, ο Κωνσταντίνος έπαθε ανακοπή και πέθανε ξαφνικά, παρά τις βεβαιώσεις των γιατρών ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με την καρδιά του. Συντετριμμένοι με την απώλειά τους, βρέθηκαν στο πλατό της εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», όπου η μητέρα του περιέγραψε λεπτό προς λεπτό την αγωνία τόσο του γιου της, όσο και της ίδιας, την περίοδο που έκανε συνεχείς εξετάσεις και προσπαθούσε να μάθει τι του συμβαίνει.

Περιγράφοντας τα τελευταία του λεπτά λίγο πριν «φύγει», η μητέρα του είπε: «Λιποθύμησε. Τον έβαλαν στο ασθενοφόρο. Φώναζα "Κώστα, μη!". Επανήλθε για λίγο... Άρχισε να μιλά κανονικά. Μετά τον πήραν μέσα, του έκαναν ΚΑΡΠΑ, όμως δεν ανταποκρίθηκε. Ήρθε ο γιατρός και μου είπε "Αυτό ήταν"». «Όταν ένας γονιός "χάνει" το παιδί του, χάνει και το νόημα της ζωής. Δεν έχω λόγια, δεν ξέρω τι να πω. Πιστεύω ότι είναι αμέλεια, έπρεπε να τον είχαν κρατήσει στο νοσοκομείο», δήλωσε ο πατέρας του.

Ο Γολγοθάς του Κωνσταντίνου, οι εξετάσεις και το «τέλος»

Ο Κωνσταντίνος λάτρευε τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρό και έπαιζε στην τοπική ομάδα της Σύρου. Μάλιστα, έναν μήνα πριν «φύγει» από τη ζωή, είχε επισκεφθεί ιδιωτικό καρδιολόγο. Τον ίδιο γιατρό επισκέφθηκε και λίγες ημέρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, ο οποίος τον διαβεβαίωνε πως δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Όμως οι πόνοι και η δυσφορία επέμεναν για τον 28χρονο, ο οποίος σε μια απέλπιδη προσπάθειά του κάλεσε τη μητέρα του να πάει από την Αθήνα στη Σύρο. Πήγαν μαζί στο νοσοκομείο της Σύρου, όπου έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις, ακτινογραφία, γενική αίματος και καρδιογράφημα. Οι γιατροί του συνέστησαν ένα εισπνεόμενο φάρμακο και τον έστειλαν σπίτι του, λέγοντας πως πρόκειται για κάποια λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ο 28χρονος όμως συνέχισε να αισθάνεται άσχημα. Οι πόνοι συνεχίστηκαν όλο το βράδυ, σε συνδυασμό με βήχα και το πρωί μαζί με τη μητέρα του επισκέφθηκαν άλλον γιατρό, αυτή τη φορά πνευμονολόγο. Αυτός από την πλευρά του τους παρέπεμψε ξανά στον ιδιώτη καρδιολόγο, όμως ήταν ήδη αργά. Ο 28χρονος είχε ταχυκαρδία. Ο γιατρός τους συνέστησε να πάνε αμέσως στο νοσοκομείο, αλλά ο Κωνσταντίνος δεν άντεξε και λιποθύμησε. Το ΕΚΑΒ που κάλεσαν, καθυστέρησε να φθάσει και ο νεαρός ποδοσφαιριστής «άφησε» την τελευταία του πνοή με ένα μεγάλο «γιατί». Σήμερα οι γονείς του ζητούν δικαίωση για τον γιο τους. Θέλουν να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για τον θάνατό του.