Εξαρθρώθηκε συμμορία διαρρηκτών που «ρήμαζε» σπίτια στην Τρίπολη – Πάνω από 560.000 ευρώ η λεία τους

Εξαρθρώθηκε συμμορία διαρρηκτών που «ρήμαζε» σπίτια στην Τρίπολη – Πάνω από 560.000 ευρώ η λεία τους

Συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί και εξακριβώθηκαν τουλάχιστον 42 κλοπές σε κατοιχίες

Εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών στην Τρίπολη Αρκαδίας.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) και Ειδικών Ελέγχων (ΟΕΕ) Αρκαδίας και του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί ηλικίας από 21 έως 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022 έως και χθες οι συλληφθέντες συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, με σκοπό την τέλεση κλοπών, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά. Ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική διερεύνηση που διεξήχθη, εξακριβώθηκε ότι αποκτούσαν πρόσβαση σε οικίες ισογείου και 1ου ορόφου με τη μέθοδο της αναρρίχησης, κυρίως απογευματινές-βραδινές ώρες, όπου αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά κ.α. .

Συγκεκριμένα, είχαν διαπράξει συνολικά 42 περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, ενώ υπολογίζεται ότι από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 560.000 ευρώ. Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης διενεργήθηκαν ταυτόχρονες έρευνες σε οικίες τους, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ, 8 οχήματα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ζυγαριά ακριβείας, 19 κινητά τηλέφωνα, 4 φορητοί υπολογιστές, 2 καταγραφικά μηχανήματα κλειστού κυκλώματος με 2 οθόνες παρακολούθησης-καταγραφής εικόνας και ήχου, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, πλήθος ρολογιών και κοσμημάτων, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και γεωργικά εργαλεία.

Επιπλέον, ο 38χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, καθώς σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, ενώ ο 40χρονος και ο 23χρονος κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα, γιατί βρέθηκαν στις οικίες τους ένα κυνηγετικό όπλο και τρία μαχαίρια, τα οποία κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.