Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν με έπεισε ότι ήταν σπασμοί» κατέθεσε παιδίατρος

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν με έπεισε ότι ήταν σπασμοί» κατέθεσε παιδίατρος

Εισαγγελική παρέμβαση για τις φωτογραφίες μέσα από το δικαστήριο

Με την Ρούλα Πισπιρίγκου να δηλώνει αδιαθεσία και να βγαίνει από τη δικαστική αίθουσα και τον συνήγορο της να αμφισβητεί την κατάθεση της παιδιάτρου που εξέτασε πρώτη την άτυχη Τζωρτζίνα κατά την εισαγωγή της με «σπασμούς»στο Καραμανδάνειο τον Απρίλιο του 2021, συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η παιδίατρος του Κραμανδάνειου της Πάτρας, Μένια Γράψα αφού σημείωσε πως δεν γνώριζε «το ιστορικό της οικογένειας» που είχε χάσει ήδη δυο παιδιά, κατέθεσε πως δεν πείσθηκε από την αναφορά της κατηγορουμένης μητέρας ότι η Τζωρτζίνα εκδήλωσε «σπασμούς».

«Πολλοί γονείς έρχονται έχοντας διάγνωση από μόνοι τους. Μου ανέφερε τίναγμα κεφαλής και ματιών και ότι μετά το παιδί άρχισε να κάνει σπασμούς. Τις προσδιόρισε ως κινήσεις άκρων. Μου είπε πως τα ματάκια του ήταν ανοιχτά και πως παρακολουθούσε τις κινήσεις των ματιών της μαμάς του.  Αυτό δεν με έπεισε ότι είναι σπασμοί. Σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι κάποια δηλητηρίαση από χάπια. Ρώτησα τη μητέρα αν υπήρχαν στο σπίτι φάρμακα και μου είπε ότι υπήρχαν αντιεπιληπτικά που της είχε χορηγήσει ο γιατρός για ισχαιμικό που είχε υποστεί. Σε ερώτησή μου για το πότε εκδηλώθηκε το επεισόδιο στο παιδί μου είπε ότι αυτό έγινε στις 5:30 περίπου» κατέθεσε η μάρτυρας σημειώνοντας πως «οι σπασμοί είναι κάτι που τρομοκρατεί παιδιά και γιατρούς». «Οι γονείς αμέσως βουτάνε τα παιδιά και έρχονται αμέσως στο νοσοκομείο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόεδρος; Ένας έντονος εφιάλτης μπορεί να δημιουργήσει τέτοια αντίδραση σωματική;

Μάρτυρας: Ναι, εκεί πήγε και το μυαλό μου σκέφτηκα ότι μπορεί να βίωσε ένα τρόμο αλλά η μαμά επέμενε για σπασμούς.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας αμφισβήτησε την κατάθεση της γιατρού κατηγορώντας την ότι κατασκεύασε μια ψεύτικη εικόνα αναφερόμενη σε αντιεπιληπτικά χάπια την ώρα που η εντολέας του την είχε ενημερώσει ότι στο σπίτι υπήρχαν αντικαταθλιπτικά χάπια.

«Καταλαβαίνετε ότι δημιουργήσατε μια εντύπωση ότι η κατηγορουμένη σας είπε ψέματα;» είπε ο συνήγορος απευθυνόμενος στη μάρτυρα η οποία απάντησε : «Και τα αντιεπιληπτικά και τα αντικαταθλιπτικά θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν ένα επεισόδιο. Και χειρότερο τα αντικαταθλιπτικά».

«Δίνει ψευδή κατάθεση και επιφυλασόμεθα να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της κατηγορουμένης. Είναι ψευδομάρτυρας και προκατειλημμένη» ήταν η αντίδραση του Αλέξη Κούγια.

Αλέξης Κούγιας: Είδατε ένα παιδί δασκαλεμένο να μην απαντάει;

Μάρτυρας: Όχι, κανείς από τους γιατρούς δεν μπορεί να σκεφθεί κάτι τέτοιο…

Αλέξης Κούγιας: Όμως αυτό το σκέφτηκαν εισαγγελείς ανακριτές…

Μάρτυρας: Κάποιο λόγο θα είχαν.

Αλέξης Κούγιας: Σε αυτό το κομμάτι της κατηγορίας ότι επέλεξε το νοσοκομείο σας να φέρει να σκοτώσει το παιδί και ότι το έπεισε να μην απαντάει τι λέτε; Εσείς μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό;

Μάρτυρας: Όχι δε μπαίνω σε αυτό.

Αλέξης Κούγιας: Πώς βλέπετε δηλαδή αυτό το σενάριο που σκέφτηκε η Δικαιοσύνη;

Μάρτυρας: Να κρίνω τη Δικαιοσύνη;

Ήταν η στιγμή που η  Ρούλα Πισπιρίγκου ανέφερε ότι δεν αισθάνεται καλά και ζήτησε να βγει για λίγο έξω από την αίθουσα με τη πρόεδρο να της το επιτρέπει.

Όταν η μάρτυρας κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με την ώρα που το παιδί πήγε στο νοσοκομείο σε σχέση με το αναφερόμενο επεισόδιο τόνισε «Εγώ είχα άλλα στοιχεία με βάση αυτά που μου είπε η μητέρα και με αυτά κατέθεσα. Πάντως δεν ήρθε άμεσα στο νοσοκομείο πανικόβλητη.».

Εισαγγελική παρέμβαση για τις φωτογραφίες

Την ίδια ώρα την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσε η δημοσίευση φωτογραφιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του εν διαστάσει συζύγου της Μάνου Δασκαλάκη μέσα από τη δικαστική αίθουσα που διεξάγεται η δίκη.

Ήδη, δόθηκε παραγγελία στη διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος για τον εντοπισμό των δραστών και εφόσον εντοπιστούν να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Μάλιστα, η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών προκάλεσε και την έντονη αντίδραση της προέδρου η οποία άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να απαγορευτούν τα κινητά στη δικαστική αίθουσα.