Παύλος Γλύξμπουργκ: «Είμαι ο Παύλος για όλους. Δεν σκοπεύω να αναλάβω επίσημο ρόλο ούτε και ο Κωνσταντίνος-Αλέξιος»

Παύλος Γλύξμπουργκ: «Είμαι ο Παύλος για όλους. Δεν σκοπεύω να αναλάβω επίσημο ρόλο ούτε και ο Κωνσταντίνος-Αλέξιος»

Η πρώτη του συνέντευξη μετά τον θάνατο του πατέρα του

«Επικεφαλής» της οικογένειας Γλύξμπουργκ χαρακτήρισε τον εαυτό του ο Παύλος, στην πρώτη του συνέντευξη μετά τον θάνατο του πατέρα του. Αποκάλυψε πως ψάχνει εδώ και καιρό για να αγοράσει σπίτι στην Ελλάδα και αναφέρει πως δεν επιθυμεί να αναλάβει ρόλο σε κρατικό επίπεδο, προαναγγέλλοντας ωστόσο πως ο κόσμος θα τον βλέπει συχνότερα στην Ελλάδα και «θα είμαι ο Παύλος για όλους».

Ο Παύλος Γλύξμπουργκ αναφέρθηκε στην κηδεία του πατέρα του, χαρακτηρίζοντας «σουρεαλιστική» την κατάσταση στο Τατόι που κάηκε και υποστηρίζοντας πως το τοπίο προσέδωσε στην τελετή έναν «μυστικισμό».

Μιλώντας στο Point De Vue, ο Παύλος Γλύξμπουργκ εξέφρασε την ενόχλησή του για το λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών, αποκαλύπτοντας πως επιθυμία της οικογένειας ήταν να διαρκέσει 24 ώρες. «Ψάχνουμε να αγοράσουμε ένα σπίτι στην Ελλάδα εδώ και καιρό. Μπορεί να είναι στην Αθήνα, ανάλογα που θα βρούμε. Τα παιδιά μας έχουν προχωρήσει στη ζωή τους» είπε ο Παύλος και συμπλήρωσε «όσο για εμένα έχω την ευκαιρία να δουλέψω από εδώ αλλά ως επικεφαλής της οικογένειας, σίγουρα θα με βλέπετε περισσότερο στην Ελλάδα».

«Η κοινωνία θα με βλέπει ως τον Παύλο τον οικογενειάρχη»

«Στην περίπτωσή μου κληρονομώ τον ρόλο από τον πατέρα μου χωρίς να συνδέεται με ρόλο σε κρατικό επίπεδο» σχολίασε ο Παύλος Γλύξμπουργκ και είπε πως πλέον «στόχος είναι να κρατήσω την οικογένεια ενωμένη. Εχω τη Μαρί Σαντάλ μια υπέροχη γυναίκα που μεγάλωσε υπέροχα παιδιά». Οσο για τις αξίες που του μετέφεραν Κωνσταντίνος και Αννα Μαρία: «η πιο σημαντική είναι να κρατάς την οικογένεια ενωμένη. Σεβασμό για τη χώρα, τη θρησκεία και τις παραδόσεις που είναι πολύτιμες. Το καθήκον να ανταποδίδουμε στο έθνος».

Ο Παύλος Γλύξμπουργκ λέει πως θα έχει «την ίδια θέση στην ελληνική κοινωνία. Ο κόσμος θα με βλέπει όπως είμαι, ο οικογενειάρχης. Εξακολουθώ να είμαι ο Παύλος για όλους. Δεν σκοπεύω να αναλάβω επίσημο ρόλο ούτε και ο Κωνσταντίνος - Αλέξιος. Του προτείνω να ακολουθήσει το παράδειγμα του παππού του να είναι καλός άνθρωπος».