Έβρος: Το μηχάνημα ανίχνευσης καρδιακών παλμών εντόπισε παράνομους μετανάστες σε ρυμουλκά

Έβρος: Το μηχάνημα ανίχνευσης καρδιακών παλμών εντόπισε παράνομους μετανάστες σε ρυμουλκά

Συνελήφθησαν στη συνοριακή διάβαση Κήπων δύο οδηγοί φορτηγών οι οποίοι μετέφεραν συνολικά πέντε παράτυπους αλλοδαπούς

Στη σύλληψη οδηγού φορτηγού αυτοκινήτου προχώρησαν χθες αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων, μετά τον εντοπισμό στο ρυμουλκό του οχήματός του, αλλοδαπού ατόμου που στερούταν ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Ο αλλοδαπός τον οποίο παράνομα επιχείρησε ο οδηγός του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) να προωθήσει στο εσωτερικό της χώρας, εντοπίστηκε με το μηχάνημα ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνειακών υπαλλήλων, ενώ κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο ρυμουλκό βρέθηκαν και τέσσερις νάιλον συσκευασίες με ποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης συνολικού βάρους 4 κιλών, καθώς και 30 πακέτα τσιγάρων για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. Οι κατηγορίες με τις οποίες βαρύνεται ο συλληφθείς, είναι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, περί ναρκωτικών και περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Σημειώνεται, πως την ίδια μέρα ακόμη ένας οδηγός Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), επιχείρησε να μεταφέρει παράνομα στη χώρα τέσσερις μετανάστες. Μεταβαίνοντας στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων και κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη βοήθεια του μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών, εντοπίστηκαν οι επιμελώς κρυμμένοι επιβάτες του οχήματος. Οι συλληφθέντες οδηγοί θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.