Greek Mafia: Αθώοι και οι 19 κατηγορούμενοι – «Το αποδεικτικό υλικό είναι ανύπαρκτο – Είναι τραγικό», είπε ο εισαγγελέας

Greek Mafia: Αθώοι και οι 19 κατηγορούμενοι – «Το αποδεικτικό υλικό είναι ανύπαρκτο – Είναι τραγικό», είπε ο εισαγγελέας

Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί, «νονοί» της νύχτας, ποινικοί, δικηγόροι και δημοσιογράφοι

Αθωωτική ήταν η κρίση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της αποκαλούμενης Greek Mafia.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα, έκρινε είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία αθώους τους 19 κατηγορούμενους, για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος. Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί, «νονοί» της νύχτας, ποινικοί, δικηγόροι και δημοσιογράφοι.

Η υπόθεση αφορούσε έρευνα της ΕΥΠ την περίοδο 2015-2017 σχετικά με διαφθορά στο εσωτερικό της Αστυνομίας και την κατανομή των εισπράξεων από εκατοντάδες οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες στην Αθήνα.

Μάλιστα, τέσσερα άτομα που μπήκαν στο στόχαστρο των αρχών ως εμπλεκόμενα έχουν δολοφονηθεί.

Η απαλλαγή των κατηγορουμένων έμοιαζε μονόδρομος καθώς, όπως ανέφερε ο εισαγγελέας της έδρας, το «αποδεικτικό υλικό είναι ανύπαρκτο».

«Δυστυχώς, παρά τη βαρύτητα της κατηγορίας, το αποδεικτικό υλικό είναι ανύπαρκτο. Είναι τραγικό. Θα ευχηθώ η άλλη δικογραφία να έχει καλύτερη τύχη. Πρέπει να απαλλαγούν όλοι, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο» είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην πρόταση του ο εισαγγελικός λειτουργός αναφερόμενος στο σκέλος της υπόθεσης που παραμένει ανοικτή και αφορά αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος.