Άλκης Καμπανός: Μαθητές φόρεσαν τις φανέλες των ομάδων τους και έγιναν μια αγκαλιά

Άλκης Καμπανός: Μαθητές φόρεσαν τις φανέλες των ομάδων τους και έγιναν μια αγκαλιά

Μπήκαν μπροστά από το συγκλονιστικό γκράφιτι με τον 19χρονο να προστατεύει τα παιδιά που φοράνε φανέλες με διαφορετικά χρώματα

Ένα χρόνο μετά την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού από χούλιγκαν στη Θεσσαλονίκη, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς έστειλαν ηχηρά μηνύματα κατά της οπαδικής βίας.

Σήμερα το πρωί μαθητές φόρεσαν τις φανέλες των αγαπημένων τους ομάδων και έδειξαν, ότι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους, συνεχίζοντας να παίζουν μαζί στο προαύλιο του σχολείου. Οι φανέλες και τα κασκόλ του ΠΑΟΚ, του Άρη, του Ηρακλή και άλλων ομάδων μπήκαν μπροστά από το συγκλονιστικό γκράφιτι, που απεικονίζει τον 19χρονο Άλκη να προστατεύει τα παιδιά που φοράνε φανέλες με διαφορετικά χρώματα. Μάλιστα ετοίμασαν κι ένα συγκινητικό τραγούδι στο οποίο φώναξαν μεταξύ άλλων "είμαστε όλοι φίλοι".

Ο δημιουργός του γκράφιτι "Sam84" δήλωσε, ότι αυτή η δημιουργία είναι για τον Άλκη και πως θέλει να περάσει το μήνυμα, ότι όλοι μπορούμε να συνυπάρχουμε ειρηνικά ανεξάρτητα της ομάδας που υποστηρίζουμε. "Θεωρούμε ότι θα ήταν όνειρο του Άλκη να μπορεί να συμβεί αυτό. Σχεδιάστηκε να βλέπει από ψηλά για να χαζεύει αυτόν τον ιδανικό κόσμο" είπε σύμφωνα με το thestival.gr. Στο σχολείο παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο οποίος μίλησε στους μικρούς μαθητές για την οπαδική βία. Τόνισε στα παιδιά ότι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους και να μην ασκούν βία για κανέναν λόγο.

Αξίζει να σημειωθεί και η δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς, Μαρία Πινιατάρο. Όπως εξήγησε, ο μικρός της γιος ανησυχούσε την προηγούμενη μέρα, πως αν φορέσει τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, κάποια άλλα άτομα μπορεί να του κάνουν ό,τι έκαναν και στον Άλκη. "Προσπάθησα να του δώσω να καταλάβει ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ξανά" είπε. Τέλος, οι μικροί μαθητές ζωγράφισαν σε μια γωνιά του σχολείου τις λέξεις "αλληλεγγύη, συνύπαρξη, αλληλοσεβασμός".