Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Ανησυχία για τα περιστατικά αιφνίδιων θανάτων αθλητών

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Ανησυχία για τα περιστατικά αιφνίδιων θανάτων αθλητών

Ζητά την εφαρμογή του νόμου, που διέπει τη λειτουργία των αθλητικών σωματείων και ομάδων

Με ανησυχία παρακολουθεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τα περιστατικά αιφνίδιων θανάτων αθλητών και τονίζει την ανάγκη να εφαρμόζεται αυστηρά ο Νόμος που διέπει τη λειτουργία των αθλητικών σωματείων και ομάδων.

«Έχει περιέλθει στην αντίληψή μας ότι σε κάποιες περιπτώσεις κάνουν χρέη ιατρού αγώνων, άλλοι επιστημονικοί κλάδοι, πρακτική που αποτελεί παραβίαση του νόμου και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των αθλητών», υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του.

«Τονίζουμε ότι εκ του νόμου προβλέπεται η παρουσία ιατρού αγώνων, σε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις καθώς και η διασφάλιση των μέσων ανάνηψης (απινιδωτές) και η εκπαίδευση του προσωπικού, για τη χρησιμοποίησή τους.

Επίσης είναι επιβεβλημένο, για την συμμετοχή σε κάθε άθλημα να προσκομίζεται ιατρική γνωμάτευση, η οποία θα βεβαιώνει ότι οι αθλούμενοι είναι υγιείς, δεν χρήζουν περαιτέρω ιατρικών εξετάσεων και μπορούν να ασκηθούν», σημειώθηκε από τον ΙΣΑ, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Καλούμε τα αθλητικά σωματεία να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα όσα προβλέπει ο νόμος, για τη διασφάλιση της υγείας των αθλούμενων. Η άθληση είναι προϋπόθεση της σωματικής και της ψυχικής υγείας. Θα πρέπει όμως να εφαρμόζονται όλα όσα διασφαλίζουν ότι θα είναι ασφαλείς οι αθλούμενοι όλων των ηλικιών», τονίζει ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.