Μήνυμα από το «112» στους κατοίκους της Μαγνησίας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Μήνυμα από το «112» στους κατοίκους της Μαγνησίας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Πυκνό χιόνι πέφτει στο Πήλιο

Το «112» έστειλε στις 13.00 μήνυμα στους χιλιάδες κατοίκους του Βόλου, προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και στη Μαγνησία γενικότερα, με την προτροπή να περιοριστούν οι μετακινήσεις ενω έχουν ήδη προκληθεί μικρά προβλήματα στην κυκλοφορία σε ορισμένα σημεία του επαρχιακού δικτύου.

Στον Βόλο βρέχει συνεχώς από χθες το απόγευμα και συνεχίζεται η βροχόπτωση, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα. Στο Πήλιο πέφτει πυκνό χιόνι, αλλά ο συνεχής αποχιονισμός του οδικού δικτύου και κυρίως στο άξονα Βόλου-Χανίων -Ζαγοράς διατηρεί τους δρόμους καθαρούς, ενώ παράλληλα μηχανήματα ρίχνουν και αλατι για να μην παγώσει το οδόστρωμα.

Η χιονόπτωση συνεχίζεται στα Χάνια, όπου το ύψος του χιονιού έχει φθάσει σχεδόν τα 10 εκατοστά, ενώ στο χιονοδρομικό κέντρο στις Αγριόλευκες αγγίζει τα 25 εκατοστά. Η κακοκαιρία στην περιοχή συνεχίζεται και η χιονόπτωση έχει επεκταθεί και σε χαμηλότερα υψόμετρα και χιονίζει από την Πορταριά και πάνω.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η χιονόπτωση είναι προς το παρόν ήπια, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, υπάρχουν εκχιονιστικά μηχανήματα από χθες που καθαρίζουν συνεχώς τον δρόμο και ρίχνουν αλάτι. Ελέγχουμε την κατάσταση πλήρως. Το ίδιο συμβαίνει και στα ορεινά του Αλμυρού όπου στην Ανάβρα χιονίζει, ενώ στην υπόλοιπη Μαγνησία βρέχει από χθες».