Μαρτυρία για τη «νεκρή Μαρία του Έβρου»: Πώς ένας διακινητής καθοδηγούσε από το κινητό για να σκηνοθετήσουν τον δήθεν θάνατο του παιδιού

Μαρτυρία για τη «νεκρή Μαρία του Έβρου»: Πώς ένας διακινητής καθοδηγούσε από το κινητό για να σκηνοθετήσουν τον δήθεν θάνατο του παιδιού

Γυναίκα είχε στην κατοχή της και power bank για να μην ξεμείνει από μπαταρία

Το φως της δημοσιότητας είδε μία μαρτυρία για την υπόθεση της «νεκρής Μαρίας» σε νησίδα του Έβρου, για την οποία το Spiegel ζήτησε συγγνώμη αποδεχόμενο ότι έπεσε θύμα fake news.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η «Καθημερινή» της Κυριακής, Σύρος πρόσφυγας που βρισκόταν στην ομάδα των 38 ανθρώπων που είχαν εγκλωβιστεί στην περιοχή περιέγραψε τι ακριβώς έγινε.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιάννη Σουλιώτη, ο πρόσφυγας εξήγησε ότι μεταξύ των ατόμων που είχαν εγκλωβιστεί βρισκόταν μία γυναίκα, η οποία βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με διακινητή, καθώς είχε στην κατοχή της κινητό, αλλά και power bank για να μην ξεμείνει από μπαταρία.

«Η Μπαϊντά ήταν εκείνη που βρισκόταν σε επικοινωνία με τον διακινητή και εκείνη που θα υποδείκνυε στην υπόλοιπη ομάδα πότε ακριβώς θα επιχειρούσαν το πέρασμα την ελληνική όχθη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόσφυγας από τη Συρία.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει το εν λόγω άτομο, ο διακινητής τους καθοδήγησε προκειμένου να σκηνοθετήσουν τον θάνατο της μικρής, προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή των Αρχών. Συγκεκριμένα, τοποθέτησαν το κοριτσάκι στο έδαφος, του έβαλαν make up στα χέρια, τα πόδια, ενώ τοποθέτησαν και υπολείμματα τροφής στο στόμα για να φαίνεται αληθοφανές το σενάριο με το τσίμπημα σκορπιού.

Εν συνεχεία, η γυναίκα που λειτουργούσε ως συνδετικός κρίκος με τον διακινητή φωτογράφισε το παιδί κι έστειλε τις φωτογραφίες μέσω του κινητού, ενώ τις ανέβασε και στα social media.

«Ήταν ένα ωραίο σενάριο, αλλά δεν ήταν αληθινό. Αργά ή γρήγορα, η αλήθεια θα μαθευόταν και τότε, εγώ και οι άνθρωποί μου ενδεχομένως να αντιμετωπίζαμε πρόβλημα με δικαστήρια και άλλα».