Έβρος: Με θετικό… μάτι βλέπει η τοπική κοινωνία την επέκταση του φράχτη

Έβρος: Με θετικό… μάτι βλέπει η τοπική κοινωνία την επέκταση του φράχτη

Θα επιμυκηνθεί κατά 35 χιλιόμετρα

Για επιπλέον 35 χιλιόμετρα θα επιμηκυνθεί ο φράχτης στον Έβρο και αντιμετωπίζεται θετικά από την τοπική κοινωνία της ακριτική περιοχής.

Ο φράχτης αναμένεται να στεγανοποιήσει σημεία και περιοχές, όπου το πρόβλημα είναι έντονο ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες. Ο νέος φράχτης, που θα κατασκευαστεί στον Έβρο θα έχει μήκος 35 χιλιόμετρα. θα βρίσκεται μεταξύ των χωριών Κορνοφωλιά και Ψαθάδες Διδυμοτείχου, σε μια περιοχή όπου πραγματικά δέχονται την μεγαλύτερη ένταση τα Ελληνικά σύνορα.

Η επέκταση του φράχτη αποφασίστηκε από το ΚΥΣΕΑ, ενώ έχουν εξασφαλιστεί 100 εκατομμύρια ευρώ από εθνικούς πόρους για την κατασκευή του. Η περιοχή, που θα καλύψει τις ήδη υπάρχουσες των 37 χιλιομέτρων θεωρείται ως ιδιαίτερα κρίσιμη, επισημάνθηκε στην ΕΡΤ.

Το ερχόμενο Σάββατο θα επισκεφθεί την περιοχή και πάλι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, συνοδευόμενος από Πρέσβεις και διπλωμάτες για να δουν την κατάσταση, που επικρατεί στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, το φράχτη που ήδη κατασκευάστηκε αλλά και την περιοχή όπου προγραμματίζεται η επέκταση του.