Έγκλημα στα Χανιά: Σε ασφυξία οφείλεται ο θάνατος του 53χρονου – Το πόρισμα του ιατροδικαστή

Έγκλημα στα Χανιά: Σε ασφυξία οφείλεται ο θάνατος του 53χρονου – Το πόρισμα του ιατροδικαστή

Το θύμα ξυλοκοπήθηκε βάναυσα

Βίαιος, σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή Αντώνη Παπαδομανωλάκη, ήταν ο θάνατος του 53χρονου άνδρα, που βρέθηκε χτυπημένος και φιμωμένος με μονωτική ταινία στο σπίτι του στο κέντρο των Χανίων την περασμένη Κυριακή.

Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός στο πάτωμα, δίπλα από το κρεβάτι του, στο ισόγειο διαμέρισμα όπου διέμενε μόνος, τα τελευταία πολλά χρόνια. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο άντρας πέθανε από ασφυξία, αφού προηγουμένως ξυλοκοπήθηκε βάναυσα στην περιοχή του προσώπου.

Όπως προέκυψε, ο δράστης ή οι δράστες γρονθοκόπησαν τον 53χρονο σπάζοντας του τη μύτη, προκαλώντας του εκχυμώσεις και οίδημα στα μάτια και στη συνέχεια του έκλεισαν τη μύτη και το στόμα μέχρι που βρήκε ασφυκτικό θάνατο. «Δεδομένου ότι δεν έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ο 53χρονος πέθανε από ασφυξία μετά το ξυλοκόπημα, με απόφραξη της μύτης και του στόματος», είπε ο κ. Αντώνης Παπαδομανωλάκης.

Υπενθυμίζεται, ότι ο 53χρονος βρέθηκε νεκρός, δεμένος σε μία καρέκλα και φιμωμένος μέσα στο σπίτι του, ενώ έφερε χτυπήματα στο πρόσωπο.

Tη σορό ανακάλυψε προχθές το βράδυ ένας γείτονας, ο οποίος ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία.

Από τη στιγμή, που αποκαλύφθηκε το έγκλημα, το σκυλί του θύματος είναι φύλακας έξω από την πόρτα του σπιτιού. Άλλοτε κοιτά προς το δρόμο και άλλοτε προς την πόρτα, περιμένοντας να δει ξανά το αφεντικό του.

Όπως δήλωσαν οι γείτονες του θύματος του φρικτού εγκλήματος, το σκυλί αυτό ήταν η μόνη συντροφιά του 53χρονου.