Έκρηξη σε σύνδεσμο του ΠΑΟ στο Μαρούσι: Τα δύο ενδεχόμενα που εξετάζει η ΕΛΑΣ και η σχέση με τις επιθέσεις σε Αλεξάνδρας και Πανόρμου

Έκρηξη σε σύνδεσμο του ΠΑΟ στο Μαρούσι: Τα δύο ενδεχόμενα που εξετάζει η ΕΛΑΣ και η σχέση με τις επιθέσεις σε Αλεξάνδρας και Πανόρμου

Έχουν υποστεί ζημιές οκτώ καταστήματα, επτά σπίτια και δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα σε σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού, στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή, σταμάτησαν μπροστά από τα γραφεία του συνδέσμου, στην οδό Αναβρύτων και τοποθέτησαν στο σημείο εκρηκτική ύλη.

Ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου, Γιάννης Νικολαράκος, τόνισε ότι η έκρηξη ακούστηκε σε όλο το Μαρούσι.

«Τέσσερις παρά τέταρτο ξυπνήσαμε, ήρθαμε εδώ και είδαμε μια εικόνα καταστροφής, μία εικόνα χάους. Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα, διότι τέσσερα λεπτά πριν περνούσε κόσμος από εδώ. Το Μαρούσι είναι μια φιλήσυχη πόλη. Δεν έχουμε τέτοια προβλήματα. Το μοναδικό πρόβλημα είναι αυτός ο σύνδεσμος όπου έχουν γίνει τέσσερις φορές συμπλοκές και φασαρίες. Το κακό παράγινε. Δεν έχει άδεια ο σύνδεσμος από τον Ιούλιο του 2022. Ήταν κλειστός, δεν λειτουργούσε, ήταν τα γραφεία άδεια».

Στην αστυνομία πάντως εξετάζονται δύο ενδεχόμενα: Είτε η συγκεκριμένη επίθεση να προήλθε από οπαδούς αντίπαλης ομάδας, είτε να προήλθε από οπαδούς της ίδιας ομάδας.

Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι υπάρχουν διάφορες υποομάδες μέσα στους κόλπους των συγκεκριμένων οπαδών και μια αντιδικία κρατά εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο. Έτσι, δεν αποκλείεται η έκρηξη να συνδέεται με επιθέσεις που είχαν γίνει προ μηνών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και την οδό Πανόρμου. σύμφωνα με την ΕΡΤ.