Βασίλης Τόπαλος: Πού στρέφονται οι έρευνες στην υπόθεση του νεαρού πυγμάχου

Βασίλης Τόπαλος: Πού στρέφονται οι έρευνες στην υπόθεση του νεαρού πυγμάχου

Οι καταθέσεις και η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να δώσουν νέα στοιχεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου, με τη λήψη καταθέσων, αλλά και τα στοιχεία που θα προκύψουν από την ιατροδικαστική εξέταση.

Τις προηγούμενες ημέρες, κατέθεσαν ακόμη τέσσερις πυγμάχοι, οι οποίοι είχαν βρεθεί στη Σχολή Πολεμικών Τεχνών την 16η Δεκεμβρίου και ενδεχομένως να γνώριζαν τι ακριβώς είχε συμβεί κατά τη διάρκεια της προπόνησης λίγο πριν καταρρεύσει ο δεκαεξάχρονος στα αποδυτήρια της Σχολής Πολεμικών Τεχνών.

Συμπληρωματική κατάθεση, την τρίτη κατάθεση,  έδωσε ο ιδιοκτήτης του χώρου, ο οποίος θα δώσει διευκρινήσεις και εξηγήσεις αναφορικά με τις ασκήσεις και την προπόνηση την οποία έκανε ο δεκαεξάχρονος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο Βασίλης Τόπαλος πήγαινε στο συγκεκριμένο χώρο πολλές μέρες πριν καταρρεύσει την 16η Δεκεμβρίου.

Θα διερευνηθούν δηλαδή όλες οι καταθέσεις ατόμων που βρέθηκαν στη Σχολή Πολεμικών Τεχνών στον Ταύρο από 1η Δεκεμβρίου, προκειμένου να εξεταστεί, αν δηλαδή και τις προηγούμενες ημέρες ο 16χρονος είχε μπει σε μια διαδικασία έντονης προπόνησης και έντονης άσκησης αλλά και σπάρινγκ, δηλαδή τον αγώνα προσομοίωσης με άλλους αθλητές. Θα διερευνηθεί και το ενδεχόμενο να είχε υπάρξει κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας.

Σε αυτό θα ρίξει φως η ιατροδικαστική έκθεση έκθεση, ενώ ο ιατροδικαστής, εξέτασε και τη σορό του αδικοχαμένου αθλητή, προκειμένου να εξακριβωθεί αν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο προϋπήρχε ή αν ενδεχομένως ένα πρόβλημα υγείας το οποίο επιδεινώθηκε από κάποια χτυπήματα, τα οποία πιθανόν να δέχθηκε το παιδί.