Βασίλης Τόπαλος: Η συγκίνηση στην πρώτη προπόνηση της Εθνικής Ομάδας Πυγμαχίας

Βασίλης Τόπαλος: Η συγκίνηση στην πρώτη προπόνηση της Εθνικής Ομάδας Πυγμαχίας

«Τώρα θα παλεύουμε έχοντας στο νου και την καρδιά μας τον περήφανο μικρό ήρωα που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ»

Φορτισμένο ήταν το κλίμα στην πρώτη προπόνηση της Εθνικής Ομάδας Πυγμαχίας για το 2023 (12/1) χωρίς την παρουσία του Βασίλη Τόπαλου, που πέθανε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση που επέφερε εγκεφαλική νέκρωση.

Η προπόνηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας κ. Χάρη Μαριόλη.

Οι Έλληνες Πρωταθλητές ξεκίνησαν τις προπονήσεις με την μεγάλη υπόσχεση ότι θα δουλέψουν ακόμη πιο σκληρά και για τον αγαπημένο συναθλητή τους Βασίλη που έφυγε από τη ζωή.

«Εύχομαι σε όλους καλή χρόνια και καλή αγωνιστική περίοδο με υγεία. Σήμερα είναι η πρώτη μας προπόνηση χωρίς τον αγαπημένο μας Βασίλη. Ο αιφνίδιος άδικος θάνατός του μας έχει συνθλίψει όλους. Είναι μεγάλος ο πόνος μέσα στις καρδιές μας. Ξέρω ότι χάσατε εάν καλό σας συναθλητή, έναν καλό σας φίλο. Ενωμένοι ήμασταν όλοι μαζί μια γροθιά και παλεύαμε για τις νίκες και τα μετάλλια, ενωμένοι θα συνεχίζουμε και τώρα με τη μόνη διαφορά, πως τώρα θα παλεύουμε έχοντας στο νου και την καρδιά μας, τον Βασίλη μας. Τον μικρό Περήφανο Ήρωα που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και θα παραμείνει μαζί μας για πάντα» είπε ο κ. Μαριόλης.

«Μια καινούργια χρονιά ξεκινάει και είμαι σίγουρος πως το πολύ δυνατό δέσιμο που υπάρχει στην ομάδα μας, θα μας βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε στις φετινές δυσκολίες. Η σημερινή ημέρα αποτελεί την αφετηρία για τα επόμενα βήματά μας. Διοίκηση, προπονητές και αθλητές, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας. Βασιζόμενος στις αρχές που υποστηρίζω με θέρμη στην πολυετή παρουσία μου στην πυγμαχία, θα καταβάλλω την καλύτερη δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων μας» πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Οι δυσκολίες και οι μεγάλοι αγώνες που δώσαμε στα πρώτα βήματά μας μπορεί να μας δυσκόλεψαν, όμως συνάμα συνέβαλλαν καθοριστικά στο να είμαστε σήμερα μια δεμένη ομάδα, μια δεμένη οικογένεια. Να μην ξεχνάτε ποτέ, πως είμαι και θα συνεχίσω να βρίσκομαι δίπλα σας και στα εύκολα και στα δύσκολα, και στις χαρές και στις πίκρες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ξανά τους προπονητές για την άριστη συνεργασία που είχαμε όλη την προηγούμενη χρονιά αλλά και τους γονείς για την αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη τους. Καλή σεζόν με υγεία, χωρίς τραυματισμούς και με πολλές επιτυχίες» ανέφερε.

Ο αθλητές ξεκίνησαν επίσημα την πρώτη τους προπόνηση προκειμένου να παρουσιαστούν πανέτοιμοι στον μαραθώνιο των διοργανώσεων που θα ακολουθήσουν, έχοντας πάντα χαραγμένες βαθιά στην μνήμη τους, τις όμορφες αγωνιστικές στιγμές που έζησαν με τον αγαπημένο συναθλητή τους, Βασίλη Τόπαλο, για δύναμη και κουράγιο.