Πάτρα: Σε λήπτες στην Ελλάδα και την Ιταλία τα όργανα του 6χρονου Θωμά από τα Γρεβενά

Πάτρα: Σε λήπτες στην Ελλάδα και την Ιταλία τα όργανα του 6χρονου Θωμά από τα Γρεβενά

Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων εποπτεύει τη διαδικασία

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις και να ξεκινήσει η διαδικασία λήψης των οργάνων, από τον 6χρονο που έχασε τη μάχη για τη ζωή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Ήδη από νωρίς το πρωί στο Νοσοκομείο του Ρίου έχουν ξεκινήσει όλες οι απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί η καταλληλότητα των οργάνων που θα μεταμοσχευθούν, όσο το παιδί θα βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, μετά από συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, ο οποίος εποπτεύει τη διαδικασία, οι δύο νεφροί και οι δύο κερατοειδείς, θα δοθούν σε λήπτες στην Ελλάδα, ενώ το ήπαρ, η καρδιά και οι πνεύμονες θα ταξιδέψουν για την Ιταλία.

Εκτός από τα όργανα αυτά, εξετάζονται και οι πνεύμονές του, μέσω βρογχοσκόπησης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι κατάλληλοι για μεταμόσχευση. Τα αποτελέσματα θα είναι γνωστά στους γιατρούς, αργά το μεσημέρι του Σαββάτου.

Αν όλα πάνε καλά, η διαδικασία της λήψης των οργάνων θα ξεκινήσει αργά το βράδυ του Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής, με τα όργανα να μεταφέρονται με αεροδιακομιδή.

Μεγαλείο ζωής από τους γονείς του

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό στους γονείς του άτυχου παιδιού ότι ο 6χρονος δεν θα μπορέσει να τα καταφέρει, εκείνοι πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του.

Ο 6χρονος υπέστη ανακοπή καρδιάς στα Γρεβενά όπου διαμένει με τους γονείς του και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να αναστρέψουν την κατάσταση, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε με το παιδί να είναι εγκεφαλικά νεκρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news η οικογένεια έχει άλλο ένα παιδί, ένα μικρό κορίτσι ηλικίας 4 ετών.