Φρίκη στον Αλιάκμονα: Έγινε μυστικά η κηδεία του βρέφους – Ξεσπάει ο συγκλονισμένος πατέρας

Φρίκη στον Αλιάκμονα: Έγινε μυστικά η κηδεία του βρέφους – Ξεσπάει ο συγκλονισμένος πατέρας

Δεν ειδοποιήθηκε από την οικογένεια, αλλά από άνθρωπο που ήταν παρών στο κοιμητήριο - Η κατηγορούμενη μητέρα άλλα είπε στην ανακρίτρια κι άλλα στους αστυνομικούς

Ουδείς μπορεί να πιστέψει στη Βέροια την τραγωδία με μια μητέρα, που φέρεται να πέταξε το μόλις 11 μηνών μωρό της στον ποταμό Αλιάκμονα, με αποτέλεσμα να βρει βασανιστικό θάνατο. Ο πατέρας του βρέφους «ξέσπασε», λίγες ώρες μετά τη μυστική κηδεία του μωρού.

Λίγο μετά στις 15:30 έγινε μυστικά η κηδεία του μωρού που βρέθηκε πνιγμένο σε όχθη του Αλιάκμονα, με τη μητέρα του να κατηγορείται για τον θάνατό του. Στην κηδεία βρέθηκαν η μητέρα της 29χρονης, αλλά και ο παππούς της που είχαν αναλάβει την φροντίδα του, καθώς και δύο ακόμη συγγενείς.

Από την κηδεία απουσίαζε ο πατέρας του 11 μηνών βρέφους που όπως είπε στην ανταποκρίτρια του Star, δεν ειδοποιήθηκε από την οικογένεια, αλλά από άνθρωπο που ήταν παρών στο κοιμητήριο. «Ήταν ένα αγγελούδι, χαρούμενο... Ποιανού η καρδιά δεν πονάει.. Εγώ όταν πήγαινα έβλεπα το παιδί, ήταν καλοσυντηρημένο, ήταν ταϊσμένο, το πήγαινα στους γιατρούς... Προσπάθησα ό,τι καλύτερο γι' αυτό το παιδί», δήλωσε συγκλονισμένος ο πατέρας του αδικοχαμένου βρέφους.

Ο άνδρας ισχυρίστηκε ακόμα ότι από τη μέρα που το παιδί γεννήθηκε εκείνος προσπαθούσε να το αναγνωρίσει, ενώ σύμφωνα με όσα είπε, είχε κάνει ακόμα και τεστ DNA:

«Πάλευα για την αναγνώριση του παιδιού και τίποτα παραπάνω. Δε συνεννούμασταν, δεν ξέρω τους λόγους που δεν ήθελε να το αναγνωρίσω».

Άλλα είπε στην ανακκρίτρια και άλλα στους αστυνομικούς

Η 29χρονη ακόμη και τώρα, μετά την απολογία της, δε μιλάει σε κανέναν. Παραμένει σιωπηλή.

Στο γραφείο της ανακρίτριας που οδηγήθηκε το μεσημέρι παρέμεινε για περίπου μία ώρα. Ήταν ψύχραιμη και επαναλάμβανε συνεχώς ότι δε σκότωσε εκείνη το κοριτσάκι της, παρόλο που η ίδια λίγες ώρες νωρίτερα είχε υποδείξει στους αστυνομικούς το σημείο που το εγκατέλειψε και είχε περιγράψει με λεπτομέρειες τον τρόπο που πήγε στο φράγμα του Αλιάκμιονα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού φέρεται να είπε η μητέρα ότι δεν το αγαπούσε κανείς αυτό το παιδί και ότι θα ήταν καλύτερα εκεί που το άφησε και έφυγε.

Η 29χρονη ανέφερε ακόμη ότι δεν ήξερε κολύμπι και ότι δεν μπορούσε να το βοηθήσει και το παιδί πέθανε με ασφυκτικό θάνατο.

Σημειώνεται ότι η κατηγορούμενη άλλα είπε στην ανακρίτρια κι άλλα στους αστυνομικούς. Ο αρχικός ισχυρισμός της ήταν πως άφησε το μωρό σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο. Μετά πως το άφησε ασφαλές στο φράγμα, όμως τελικά ανασκεύασε και ισχυρίστηκε ότι δεν ξέρει τίποτα.