Ισχυρός σεισμός στην Εύβοια: Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε κτίρια – Καμία κλήση για απεγκλωβισμό ατόμων

Ισχυρός σεισμός στην Εύβοια: Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε κτίρια – Καμία κλήση για απεγκλωβισμό ατόμων

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε κτίρια μέχρι στιγμής, μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 Ρίχτερ, 5 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά των Ψαχνών Ευβοίας και 65 χιλιόμετρα βόρεια των Αθηνών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Παράλληλα, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει λάβει καμία κλήση για απεγκλωβισμό ατόμων. Επιπλέον, άμεσα κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας με διασπορά στην ευρύτερη περιοχή, ενώ περιπολίες γίνονται από πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις. Ανάλογα, επίσης, έχουν κινητοποιηθεί και οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος.

Ακόμη, σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου, τονίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Τέλος, η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών για την προστασία από την σεισμική δραστηριότητα.