Τηλεφωνικές υποκλοπές: Στις ΗΠΑ ψάχνουν την άκρη του νήματος οι εισαγγελείς

Τηλεφωνικές υποκλοπές: Στις ΗΠΑ ψάχνουν την άκρη του νήματος οι εισαγγελείς

Αίτημα δικαστικής συνδρομής καθώς εταιρείες που εμφανίζονται να στέλνουν μηνύματα φέρονται να δηλώνουν ως έδρα την Αμερική

Αναζητώντας την άκρη του νήματος στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις οι εισαγγελικές αρχές ακολουθούν τα ηλεκτρονικά ίχνη των SMS, που φέρονται να παγίδευσαν τις συνομιλίες των καταγγελλόντων πολιτικών και δημοσιογράφων, τα οποία φαίνεται πως τους οδηγούν στις ΗΠΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας απεστάλη αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ καθώς εταιρείες που φέρονται να βρίσκονται πίσω από τα μηνύματα-κοριούς φέρονται να δηλώνουν ως έδρα τους την Αμερική.

Με το έγγραφο τους οι εισαγγελικοί λειτουργοί ενημερώνουν τους αμερικανούς ομολόγους τους ότι στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργούν αναζητούν τη διάπραξη ενδεχόμενων αδικημάτων, όπως η παραβίαση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων και αιτούνται στοιχεία για τις επίμαχες εταιρείες.

Το «στοίχημα» για τους αρμόδιους εισαγγελείς , σε αυτή τη φάση της έρευνας,

είναι να εντοπιστούν οι αποστολείς των «ύποπτων» μηνυμάτων, ώστε να δοθεί ώθηση στην έρευνα και να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα.

Την ίδια ώρα, οι εισαγγελείς συνεχίζουν την εξέταση προσώπων που φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση ενώ η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει βάλει στο στόχαστρο της τα κατασχεθέντα στις πρόσφατες εφόδους σε γραφεία εταιρειών και σπίτια προσώπων που φέρονται να συνδέονται με τις εταιρείες που εμπορεύονται το πολυσυζητημένο λογισμικό predator.